Techcrunch.com: Evropský konopný trh v 1. pololetí 2022 dle USA

Techcrunch.com: Evropský konopný trh v 1. pololetí 2022 dle USA

Po rozhovoru s několika aktivními investory do začínajících podnikatelských konopných projektů se server Techcrunch.com dozvěděl, že regulační a funkční prostředí v různých zemí v Evropě je stejně roztříštěné jako v zemích USA. . 

Věci se však zatím hýbou hlavně na právní straně trhu – zdá se, že lékařské konopí stále nese většinu hybnosti a zrychluje. Podle společnosti Prohibition Partners se v Evropě v roce 2022 prodá nelicencované léčebné konopí v hodnotě přibližně 354 milionů EUR a očekává se, že toto číslo do roku 2026 vzroste na přibližně 2,3 miliardy EUR. Nezákonné výdaje za konopí v EU činní každý rok 9 miliard EUR.

Dle hlavních investorů bude fúze a akvizice bude směr v popředí zájmu všech legálních provozovatelů konopí. Rozdíl v Evropě, oproti USA je v tom, že pro společnosti, které přímo neprodukují konopí existuje příležitost potenciálně získat zdroje a pokusit se vstoupit na trh prostřednictvím spotřebitelského konopného baleného zboží nebo jako možnost vytváření farmaceutických produktů,“ řekl Todd Harrison, zakládající partner. ve společnosti CB1 Capital Management.

Pro výrobce a provozovatele je povzbudivá také skutečnost, že léčebné konopí není na federální úrovni v celé EU zakázáno, což společnostem umožňuje legálně prodávat své produkty přes hranice.

„To znamená, že můžete produkovat konopí například v Portugalsku a prodávat do kterékoli země EU, pokud tedy máte vývozní/dovozní licenci. Přeshraniční obchod v Evropě je tedy relativně proměnlivý, což znamená, že společnosti mohou profitovat relativně rychle, pokud vědí, co dělají,“ řekl David Bonnier, zakládající partner společnosti Enexis AB.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa