Je Francie a její volby presidenta tak důležitá v evropské reformě konopí?

Je Francie a její volby presidenta tak důležitá v evropské reformě konopí?

Francie je na zajímavém místě, pokud jde o diskusi o legalizaci. Země je možná největším producentem konopí v Evropě, ale pokud jde o uznání lékařské účinnosti konopí, byla rozhodně pozadu. A to navzdory skutečnosti, že konopí je jednou z nejoblíbenějších „nelegálních drog“ v zemi – a je tomu tak již dlouhou dobu. Během Napoleonovy invaze do Egypta v roce 1798 se francouzští vojáci skutečně uchýlili k použití hashe, protože alkohol nebyl široce dostupný, a ignorovali národní zákaz zavedený v říjnu 1800.

Během poloviny 19. století se hash stal oblíbenou drogou pro kavárny a intelektuální skupiny a nikdy nevyšel z módy, navzdory jeho moderní kriminalizaci v roce 1970. Země také zakázala používání konopí pro lékařské účely konkrétně v roce 1953. 

Koncem roku 2018 celostátní průzkum zjistil, že devět z 10 Francouzů bylo pro legalizaci lékařského využití a 51 % populace podpořilo rekreační reformu.

Co se pravděpodobně stane s francouzským konopím

I když je nemožné přesně předpovědět výsledek voleb, podle nejnovějších údajů se zdá, že Macron pravděpodobně vyhraje druhé funkční období a s poměrně pohodlným náskokem. Le Penové pronikavý původ, protievropské záznamy, stejně jako odhalení, že je úřadem EU pro boj proti podvodům obviněna ze zpronevěry zhruba 700 000 dolarů, věci nepomáhá.

Pokud však Macron podle očekávání vyhraje druhé funkční období, neočekávejte, že on (nebo Francie) bude hrát vůdčí roli v debatě o legalizaci v Evropě alespoň pozitivními kroky národních lídrů. To je ostuda. Avšak vzhledem k hnutí za reformu v Evropě, nemluvě o regionálním dopadu případu KanaVape, který skončil ustavením legality přeshraničního obchodu s CBD, to neznamená, že Francie skončí tento případ úplně.

Macron je obvykle politické zvíře ve všem, co dělá. A stoupající vlna hlasů prosazujících reformu konopí, jak ve Francii, tak mimo ni, v EU, nebude něco, proti čemu bude aktivně bojovat. Možná nebude vést volání po větší lékařské reformě, tím méně po rekreační legalizaci konopí, ale určitě bude následovat stádo.

Zdroj: HighTimes.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa