Hightimes.com: Průzkum v USA ukazuje, že je užívání konopí na vzestupu

Hightimes.com: Průzkum v USA ukazuje, že je užívání konopí na vzestupu

Nový průzkum o spotřebě konopí ukazuje, že užívání marihuany mezi dospělými Američany roste, přičemž téměř každý pátý uvádí, že užívá konopí alespoň třikrát utýdně. Studie také zjistila, že každý osmý (12 %) z uživatelů konopí uvedl, že užívá marihuanu jedou až několikrát denně, přičemž jedna třetina denních uživatelů uvedla, že začali konzumovat v této zvýšené míře během posledních 12 měsíců.

Online průzkum zkoumal spotřebu konopí, postoje a nákupní chování téměř 2 800 dospělých Američanů. Průzkum dokončila začátkem tohoto měsíce globální společnost zabývající se veřejným míněním a daty YouGov ve spolupráci s agenturou Receptor Brands se sídlem v Chicagu a marketingovou a brandingovou společností Sister Merci.

Průzkum zjistil, že 19 % dospělých uvedlo, že užívá konopí alespoň třikrát týdně, což tvůrci dotazníku klasifikovali jako těžké na základě srovnatelných metrik pro užívání alkoholu. Mezi těmito těžkými uživateli konopí bylo 43 % žen, 55 % rodičů a více než polovina (54 %) byla starší 35 let. Z těch, kteří konzumují konopí denně, 52 % s ním začalo v posledních 4 letech a 33 % během posledního roku.

Průzkum také zkoumal preference konopných produktů a nákupní návyky dospělých Američanů. Většina silných uživatelů (51 %) uvedla, že zakoupila své konopí v licencované výdejně, zatímco více než třetina (38 %) uvedla, že své konopí získává z nelegálního zdroje, jako jsou nelicencované výdejny a doručovací služby nebo podzemní dealeři. Čtvrtina (26 %) si konopí opatřila pěstí u kamaráda nebo člena rodiny.

Více než polovina (53 %) těžkých uživatelů uvedla, že dává přednost květu konopí, zatímco 39 % uvedlo, že je nakloněno konzumaci konopných potravin. Pouze 14 % uvedlo, že jejich oblíbenou metodou konzumace jsou konopné nápoje nebo zlepšováky nápojů. Více než čtvrtina (28 %) těžkých uživatelů uvedla, že často nebo obvykle míchají více než jeden konopný produkt, jako je kouření jointu a konzumace jedlého produktu.

Více než třetině (34 %) těžkých uživatelů je lhostejné, zda konopné produkty vyrábí místní značka nebo společnost, která podniká po celé zemi. Preference místních značek byla nejoblíbenější na Západě, kde více než polovina (53 %) uvedla, že „je rozdíl, když konopné produkty vyrábí místní značka“ nebo národní provozovatel. Asi pětina těžkých uživatelů na severovýchodě (21 %) a Středozápadě (20 %) uvedla, že preferuje místní značky, zatímco pouze 15 % respondentů na jihu uvedlo totéž.

Online průzkum byl proveden mezi 31. březnem a 4. dubnem. Celková velikost vzorku byla 2 788, včetně 528, kteří užívali konopí alespoň třikrát týdně a byli klasifikováni jako těžcí uživatelé. Údaje byly váženy a jsou reprezentativní pro všechny dospělé v USA ve věku 18 a více let.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa