Jak může léčebné konopí pomoci sportovcům od bolesti?

Jak může léčebné konopí pomoci sportovcům od bolesti?

Juicy Fields zkoumá analgetické a protizánětlivé vlastnosti konopí a jak by mohlo pomoci sportovcům, kteří bojují s bolestí.

Uběhnout více než 10 kol nebo uběhnout 100 metrů rekordní rychlostí může způsobit křeče a bolesti svalstva. Dělejte to profesionálně každý den nebo několikrát týdně a možná budete potřebovat na pomoc analgetika, abyste se vyrovnali s bolestí a záněty.

Na tomto příkladu je snadné pochopit, proč se mnoho renomovaných sportovců stalo obětí opiátů, NSAID a paracetamolů. To, co začíná jako prostředek k podpoře rychlého zotavení, končí jako těžko odstranitelný zvyk. 

Z těchto potřeba najít účinné, nenávykové alternativy, které pomohou sportovcům vypořádat se s bolestí a zánětem.

Adrenalinové a bojové sporty

Studie zkoumající neuroprotektivní a antioxidační schopnosti THC a CBD ukázala, že kanabinoidy byly schopny čelit glutamátové excitotoxicitě, která způsobuje poškození nebo smrt neuronů po traumatickém poranění mozku.

Další studie provedená Dent Neurologic Institute v Buffalu zkoumala účinnost konopí v boji proti chronické bolesti spojené s otřesy mozku. Výsledky ukázaly, že 80 % účastníků zaznamenalo zlepšení symptomů. 

Nicméně, navzdory četným studiím, které naznačují, že konopí hraje významnou roli při obnově zdraví a kondici sportovců, zůstává rostlina na prvním místě seznamu zakázaných drog Světové antidopingové agentury. 

Sportovci vystavují svá těla extrémní zátěži, která je zanechává často v bolesti. Ti, kteří provozují kontaktní sporty a setkávají se tak s velkými nárazy, skončí s více než jen bolestivými svaly – s otřesy, které mohou vést k CTE. Po staletí se konopí používá k léčbě bolestí těla, bolesti a zánětů.

Minulé i současné studie podporují analgetické, neuroprotektivní a protizánětlivé vlastnosti konopí. Přestože v segmentu soutěžních sportů v minulosti platila přísná pravidla a předpisy, je vidět, že dochází ke změně, i když pozvolné. Konopí poskytuje bezpečnější, snadněji aplikovatelnou, levnější a účinnou alternativu k opioidům a jiným lékům proti bolesti.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa