USA – Okolo 225kg konopí se v Missouri vysypalo na dálnici

USA – Okolo 225kg konopí se v Missouri vysypalo na dálnici

225kg konopného květu konopí se po nehodě tří vozidel ve čtvrtek – 20. dubna, známého také jako 4/20 Mezinárodní den marihuany – vysypalo přes dálnici v Missouri. Posádka jednoho z vozidel skončila obviněním z obchodování s drogami. 

Podle místního zpravodajství KSDK se dálniční hlídka domnívá, že řidič návěsu vybočil, aby se vyhnul další havárii, a pickup za ním najel na zadní část návěsu.

„Dálniční hlídka se domnívá, že veškerá marihuana pocházela z rozbitého pickupu, ve kterém byli dva muži a žena z Mexika,“ uvedla KSDK. „Muži byli zatčeni a obviněni z obchodování s drogami. Všichni tři utrpěli středně těžká zranění.“ 

„Tohle nevidíte každý den, ale je to 4/20…“ napsala na Twitteru státní dálniční hlídka státu Missouri.

Podle MSHP na Twitteru si přeprava konopí vyžádala více než jedno hlídkové auto, aby dopravilo všech 225kg konopných květů zpět na policejní stanici, kde bylo vlhké konopí nafoceno.

Konopí není v Missouri pro rekreační účely legální a rozhodně stát Missouri není stát, do kterého byste se chtěli dostat. Konopí je zde však legální pro lékařské účely a lékárny vygenerovaly v roce 2020 státní daňové příjmy ve výši téměř 30 milionů dolarů, zatímco 10 650 Missouri byli zatčeni na základě obvinění z držení, podle Kansas City Beacon . U černochů je 2,6krát vyšší pravděpodobnost , že budou zatčeni za držení marihuany než běloši, a to navzdory podobné míře spotřeby jako ve zbytku země. 

Distribuce více než 99kg je trestným činem, za který lze uložit 10 až 30 let vězení nebo doživotí a pokuty – a tento úlovek na tuto hranici rozhodně narazil.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa