Sardinie jednomyslně schválila zákon na podporu pěstování konopí a konopného průmyslu

Sardinie jednomyslně schválila zákon na podporu pěstování konopí a konopného průmyslu

V Sardinii byl jednomyslně schválen zákon o rozvoji konopí. Zákon byl navrhnut se zaměřením na pěstování konopí, s ohledem na přicházející obchod v konopném průmyslu, podporu udržitelného zemědělství, podporu sektoru mládeže a na podporu či využití neoraných polností a jejich obnovu.

Oba dva návrhy zákonů jak č.226 předložený Sardinskou akční stranou (Piero Maieli) tak č.228 předložený Movimento 5 Stelle (Alessandro Solinas) byli navrženy s cílem podpořit konopný agro dodavatelský řetězec a průmyslovo zemědělsko -potravinářský konopný průmysl se specifickým zaměřením na pěstování a transformaci územního regionu.

Zvláštní pozornost bude věnována také strategické roli konopí při rekultivaci znečištěné půdy, v kontrastu s hydrogeologickou nestabilitou, v zeleném stavebnictví a bioenergii. 

Na Sardinii bude ohlašovací povinnost setby konopí, která bude sloužit ke kontrole zemědělských plodin. Součástí ohlašovací povinnosti bude i databáze kam budou muset pěstitelé ukládat informace o druhu pěstované odrůdy, semene, vlákna, ale i květu. Vše bude kontrolováno i policií.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa