Magazin-legalizace.cz: Ukrajina vyzývá celosvětový konopný průmysl k pomoci

Magazin-legalizace.cz: Ukrajina vyzývá celosvětový konopný průmysl k pomoci

Ukrajinské hnutí Freedom March se od roku 2005 pokouší reformovat tamější protikonopné zákony. Poslední měsíce mají ale jeho členové jiné starosti a prosí konopné společnosti z celého světa, aby pomohly ukrajinskému lidu při obraně proti ruské invazi.

Aktivisté za legalizaci konopí z iniciativy Freedom March (Pochod svobody) vyzývají globální konopný průmysl, aby finančně podpořil Ukrajince, kteří tváří v tvář útoku sousedního Ruska bojují o holé životy a brání národní svrchovanost.

Zájmová skupina vznikla v roce 2005 a od té doby usiluje o změnu ukrajinských konopných zákonů a legalizaci pro léčebné účely (loni byly povoleny synteticky vyráběné kanabinoidní léky jako třeba dronabinol). Kromě toho také hájí u soudu obviněné z držení konopí a konopných přípravků, které jsou v zemi nadále postavené mimo zákon.

Podpořit Ukrajinu a Freedom March můžete ZDE.

Ukrajinské konopné zákony ale nejsou tak přísné, jak by se mohlo zdát – užívání a pěstování do deseti rostlin je do určité míry dekriminalizováno. „Západnější“ Slovensko má protidrogové zákony mnohem přísnější.

Válka proti svobodě

„Nyní musíme se zbraněmi v rukou bránit naši suverenitu a demokracii a vyslat tak signál naděje pro nejistou budoucnost svobodného světa. K invazi došlo nejen proto, že nás chtějí vyhladit a zmocnit se našeho území a zdrojů. Mluvíme tady o válce proti svobodě a národní identitě. Tato hrozba sahá daleko za hranice. Proto žádáme všechny pracovníky z konopného sektoru, aby se za nás postavili, dokud nám ještě zbývají síly,“ popsal v prohlášení momentální snažení Ukrajinců zástupce organizace Nazarij Sovsun.

Skupina uvádí, že se finanční dary využijí dvěma způsoby. V prvé řadě půjdou na podporu dětí zabitých vojáků a civilistů, kteří potřebují lékařskou i psychologickou péči spolu s peněžní podporou. Zbytek je vyhrazen na léčbu ukrajinských pacientů, mezi něž se řadí zranění vojáci a civilisté, nemocní s rakovinou a „další osoby ohrožené válkou“.

Žádáme všechny pracovníky z konopného sektoru, aby se za nás postavili, dokud nám ještě zbývají síly.

Za zmínku jistě stojí, že Freedom March přijímá peníze ne sám za sebe, ale přes Kyjevskou ekonomickou školu (KSE). Ta na svých webových stránkách „ve spolupráci s ukrajinskými soukromými i státními podniky“ nově představila humanitární kampaň „s cílem obstarat potraviny, dopravu a pomoc ukrajinským uprchlíkům postiženým válkou“ a „zajistit potřebné léky a vybavení první pomoci pro Státní pohotovostní službu Ukrajiny (SES), Ukrajinskou asociaci paramediků (UPA) a Síly územní obrany Ukrajiny na obranu proti ruské agresi“.

Rusko vojensky napadlo Ukrajinu 24. února 2022 a rozpoutalo tak první velký válečný konflikt na území Evropy za několik desetiletí. Od počátku invaze utekly ze země miliony lidí a bezpočet dalších se rozhodl ji bránit.

Zdroj: www.ganjapreneur.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa