BBC – Ostrovní stát Guernsey vydal pacientům více než 5 000 licencí na léčebné konopí

BBC – Ostrovní stát Guernsey vydal pacientům více než 5 000 licencí na léčebné konopí

Státy Guernsey rozdal pacientům za 18 měsíců již více než 5 000 licencí na léčebné konopí. Lékaři na ostrově mohou soukromě předepisovat konopné produkty, které jsou vyráběny podle farmaceutického standardu.

Od legalizace léčebného konopí v roce 2020 bylo rozdistribuováno 5 069 licencí. Rada pro průmysl konopí uvedla, že Guernsey je „vůdčí zemí v léčbě konopím“.

Profesor Mike Barnes, konzultant neurolog a prezident rady, řekl, že byrokracie ve Spojeném království je „obtížnější na orientaci“. “Myslím si, že Guernsey je v mnoha ohledech průkopníkem v celé Evropě a to hlavně ve způsobu, jakým s konopím nakládají a jak s ním zacházejí,” řekl.

Jedna osoba, která používá konopí k léčbě bolesti kloubů, řekla, že jí to „změnilo život“ od té doby mohla svou práci dělat „mnohem lépe“. Lieneke Sprinks ji používá k léčbě Ehlers-Danlosova syndromu, který může často způsobit příliš ohebné klouby a nataženou, křehkou kůži. Nemoc ji diagnostikovali, když jí bylo 19 let. V posledních měsících jí bylo předepsáno léčebné konopí.

Řekla: “Mohu dělat svou práci mnohem lépe, neunavím se tak rychle. Mohu se soustředit na sebe a svou práci a nejen slyšet svou bolest v hlavě, která mě neustále přemáhá.”

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa