USA – První boje o nedostatečnou hladinu maximálního množství THC 0,3%

USA – První boje o nedostatečnou hladinu maximálního množství THC 0,3%

Hemp Industries Association (HIA) a výrobcem CBD z Jižní Karolíny RE Botanicals se setkali u soudu s Úřadem pro potírání drog (DEA), kde byla na společnost podána žaloba za produkty z technického konopí obsahující koncentraci THC vyšší než 0,3%.

Podstatou soudního procesu je zákonnost a nezákonnost produktů, které mohou obsahovat větší obsah THC i přesto, že pocházejí z technického konopí.

Americký úřad pro potírání drog (DEA) v úterý federálnímu odvolacímu soudu řekl, že konopí nelze legálně zpracovávat na omamnou látku.

„Mluvíme o věcech, které mají příliš vysoký obsah THC na to, aby byly kvalifikovány jako konopí,“ řekla právnička DEA Sarah Carroll.

Sarah Carroll dále pokračuje …Pokud je látka, jako je tato, vytvořena z rostliny technického konopí, ale látka samotná má vysoký obsah THC, látka se nekvalifikuje jako konopí (Hemp) a podléhá zákonu,“ řekl Carroll.

Asociace Hemp Industries Association a RE Botanicals žádají soud , aby zabránil DEA říkat, že výtažky z konopí se stávají nelegálními drogami, pokud překročí 0,3 % THC, jelikož výtažky pocházejí z legálního konopí.

Otázkou je, zda DEA může kriminalizovat proces extrakce konopí. Provozovatelé konopí poukazují na to, že i konopí s nízkým obsahem THC se během procesu extrakce často „zahřeje“ nebo překročí zákonnou hranici 0,3 % THC.

V České republice je na základě novely zákona č. 366/2021 Sb. u rostlin konopí povolené množství THC do 1%. Od nového roku tato vyhláška umožňuje českým producentům konopí a konopných produktů mnohem efektivněji a bezpečněji vyrábět své produkty.

Rozhodnutí v případu RE Botanicals a DEA se očekává za tři až šest měsíců.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa