Hightimes.com: V Hondurasu probíhá bitva o legalizaci konopí!

Hightimes.com: V Hondurasu probíhá bitva o legalizaci konopí!

Podle Salvadora Nasrally, místně známého jako El señor de la Television , by legalizace konopí vytvořila v Hondurasu nejméně 17 000 pracovních míst a výrazně by pomohla vyřešit chronicky vysokou míru nezaměstnanosti v zemi.

Honduras sousedí s Guatemalou, El Salvadorem a Nikaraguou. Historie země byla často definována krvavými a strašnými výboji na její půdě, které zahrnovaly vymýcení místních Mayů prvními španělskými útočníky. Honduras se také na konci 19. a na počátku 20. století stal jedním z míst United a Standard Fruit, což dalo vzniknout nechvalně známému popisu země spisovatelem O. Henrym jako „banánové republiky“. Američtí vojáci napadli zemi několikrát, včetně během 80. let během války mezi Salvadorem a Nikaraguou.

Nasralla, zastánce návrhu reformy konopí, který nyní stojí před vládou, je prvním viceprezidentem země, jmenovaným Castrem. Je také bývalým generálním ředitelem společnosti Pepsi Honduras. Od 80. let minulého století ostře kritizuje zasedání vlád a uvádí korupci jako jeden z hlavních důvodů, proč se dnes Honduras nachází v tak zoufalé ekonomické situaci.

Jeho návrh na konopí však přilákal hněv Zelaya manžela prezidentky Castra, který nedávno řekl :

„Nepodporujeme myšlenku začít pěstovat drogy, jak bylo navrženo. Prezidentka Hondurasu (jeho manželka) učinila pevné rozhodnutí bojovat proti obchodu s drogami a bude bojovat proti jejich konzumaci,“ řekl místním médiím. 

Vzhledem k tomu, že Zelaya je také prezidentským poradcem, zdálo by se, že současný návrh reformy konopí od nového Veepu v zemi, může způsobit trochu manželské spory.

Toto je v podstatě boj nejen o životní úroveň, ale i o dědictví země. V současnosti je bez práce 350 000 Honduranů a 2,4 milionu je pod životní úrovní. To je významné procento populace v zemi s téměř 10 miliony obyvatel. Pouhé jejich zaměstnávání v konopném průmyslu není nutně odpovědí na problémy země.

Čtěte také: Počet produktů CBD ve Velké Británii s předběžným schválením vzrostl na téměř 6 000ks!

Tady je z důvodů proč. Mnoho rozvojových zemí rychle přechází do konopného průmyslu s podobnými nadějemi. Podívejte se na mnoho afrických národů, které oznámily, že jsou na stejné cestě konopného průmyslu, jako latinskoamerické země. 

Otázkou je, zda současné vlády, jejíž mnozí vůdci v minulosti vedli kampaňě proti vládní korupci, najdou udržitelnou cestu přes mnoho rozporů, které se nyní vznáší v debatách o legalizaci konopí.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa