Hightimes.com: Konopí je nyní v Americe pátou nejziskovější plodinou

Hightimes.com: Konopí je nyní v Americe pátou nejziskovější plodinou

Konopí pro rekreační užívání, které je nyní legální v 18 státech USA, se stává dobrou ziskovou tržní plodinou. V listopadu společnost Leafly Holdings, Inc. vydala svou vůbec první „Zprávu o sklizni konopí“ , která zkoumala „farmářské licence a produkci v 11 státech, které mají otevřené a fungující legální obchody pro dospělé.“ 

„Konopí je z lékařského hlediska legální ve 37 státech, ale pro účely této zprávy je pozornost zaměřena na státy s legálním rekreačním konopím – na 11 států, kde může každý dospělý vejít do licencovaného obchodu a koupit si konopí uvádí zpráva.

„V těchto 11 státech existuje 13 042 licencovaných pěstebních farem, které v loňském roce sklidily 2 278 metrických tun marihuany. Tato částka by naplnila 57 olympijských bazénů a americkým farmářům se každý rok vrací 6 175 000 000 dolarů.“

Toto číslo o něco větší než 6 miliard dolarů „dělá z konopí pátou nejcennější plodinou ve Spojených státech, za kukuřicí (61 miliard dolarů), sójou (46 miliard dolarů), senem (17,3 miliard dolarů) a pšenicí (9,3 miliard dolarů). Předstihuje bavlnu (4,7 miliardy dolarů), rýži (3,1 miliardy dolarů) a arašídy (1,3 miliardy dolarů).

Zpráva uvádí, že v pěti ze států, kde je prodej konopí legální – Aljaška, Colorado, Massachusetts, Nevada a Oregon – je konopí ve skutečnosti nejcennější plodinou.

„V každém z 11 států, kde fungují maloobchodní prodejny, pokud jde o hodnotu zemědělských plodin není konopí nižší než páté. Na Aljašce má úroda konopí více než dvojnásobek hodnoty všech ostatních zemědělských produktů dohromady,“ napsali autoři zprávy.

Čtěte také: Američtí uživatelé a obchodníci s konopím očekávají na budoucím legálním Německém trhu příležitosti 

Cílem zprávy o sklizni, řekl Leafly, bylo „kvantifikovat roční produkci konopí v provozních státech, stejně jako to dělá služba ekonomického výzkumu USDA pro všechny plodiny“.

Závěry zprávy odrážejí studii zveřejněnou minulý měsíc. Tento výzkum, který přišel prostřednictvím projektu Marihuana Policy Project, zjistil, že 11 států s licencovanými prodejci konopí pro dospělé vygenerovalo v roce 2021 celkové příjmy více než 3,7 miliardy dolarů.

Ve srovnání s rokem 2020 v těchto státech toto číslo představovalo nárůst příjmů o 34 %.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa