Washingtonpost.com: Velké potravinářské značky usilují o zásah proti napodobeninám nápojů a potravin obsahující THC

Washingtonpost.com: Velké potravinářské značky usilují o zásah proti napodobeninám nápojů a potravin obsahující THC

Tento týden tucet velkých potravinářských a nápojových společností včetně Pepsi, General Mills a Kellogg vyzvali americký Kongres, aby udělal více pro zabránění šíření napodobenin potravin a nápojů s obsahem THC, které často napodobují jejich originální známé produkty.

Tyto společnosti chtějí odradit od prodeje takovýchto produktů rozšířením stávajícího zákona tak, aby produkty s THC, které simulují „slavné značky“, byly považovány za padělky.

Americký úřad pro potraviny a léčiva oznámil, že od začátku roku 2021 do letošního února bylo zaznamenáno 2 362 případů intoxikace THC. Z těchto 41 procent případů se to týkalo dětí.

Dva žáci čtvrté třídy v Edmondu, Okla, museli být hospitalizování poté, co snědli něco, co vypadalo jako komerční gumové bonbóny. V Cooper City na Floridě bylo hospitalizováno devět dětí poté, co snědli něco, co se zdálo téměř totožné s běžnou značkou kyselých bonbónů. A v Roy v Utahu pět dětí zkonzumovalo sladkost s názvem Nerds Rope, dvě z nich zůstaly v nemocnici. Balíček vypadal stejně jako oblíbené bonbóny vyrobené společností Nestlé – ale produkt obsahoval 400 miligramů THC, aktivní látky z marihuany, která způsobuje rauš. Bonbón s asi 40ti násobkem normální dávky, kterou používají běžní kuřáci marihuany, byl např. náhodně rozdán v krabicích s jídlem 63 lidem v Utah Food Bank.

Sladkosti obsahující THC jejichž obal napodobuje slavné značky

Slavná značka bonbónů či jiných potravin je něco, co má spotřebitelská veřejnost široce ráda a oblíbila si to. Novela by upřesnila, že produkty, které „ohrožují zdraví a bezpečnost, by byli podle zákona zakázány prodávat.

„Jsme v důležitém období a musíme oddělit legitimní průmysl konopí od nelegálních provozovatelů.“ oznámili společnosti.

Čtěte také: Americká FDA se zaměřila v USA na produkty THC a varovala prvních 5 společností

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa