Prezident Biden udělil první milosti při federálním odsouzení za konopí

Prezident Biden udělil první milosti při federálním odsouzení za konopí

Minulý týden prezident Joe Biden udělil milost  desítkám jednotlivců s nenásilným federálním odsouzením za drogy a zmírnil tresty 75 lidem, kteří si kvůli pandemii odpykávali trest doma. 

„Amerika je zemí zákonů a druhých šancí, vykoupení a rehabilitace,“ uvedl Biden v prohlášení. „Volení představitelé na obou stranách, náboženští vůdci, obhájci občanských práv a vůdci zastávající zákon se shodují, že náš systém trestního soudnictví může a měl by odrážet tyto základní hodnoty, které utvářejí bezpečnější a silnější komunitu. Během měsíce druhé šance využívám svou autoritu podle ústavy k prosazování těchto hodnot tím, že odpustím a zmírním tresty americkým spoluobčanům.

Nicméně i tento Bidenův krok se setkal s odporem. Také názory konopného průmyslu se na tento krok lišily. Mnozí tuto akci chválili, protože si mysleli, že je to jen začátek širších reforem, které přijdou, zatímco jiní jako Jacob Plowden, newyorský ředitel Students for Sensible Drug Policy, uvedli, že průmysl očekává více. Nazval Bidenovu milost „návnadou a změnou slibů zaměřených na federální legalizaci“.

Vůdce menšiny v Senátu Mitch McConnell (R-KY) minulý týden na půdě Senátu odsoudil krok o milost z jiných důvodů a obecně na Bidena zaútočil a řekl, že „zločinecká horečka přichází od malé menšiny obyvatel z Louisville,“ dodal. Je to celonárodní problém díky „neschopnosti prezidenta Bidena zabezpečit naše hranice“.

„Potřebujeme úředníky na všech úrovních, aby podpořili modrou situaci, zasáhli proti zločinu a obnovili zákon a pořádek,“ chrlil McConnell. „Ale Bidenova administrativa nám dává opak.“

Čtěte také: Stát New York – světové hlavního město konopné turistiky?

Je možné, že udělení milosti bylo vlastně prvním krokem k širší reformě a akcím souvisejícím s konopím, které Biden během své kampaně slíbil? Nebo to byla jen návnada a úhybný manévr ?

Ať tak či onak, federální reforma konopí musí ještě získat 60 hlasů v Senátu, než se dostane k prezidentskému stolu. To znamená, že by to potřebovalo alespoň 10 hlasů od republikánů, pokud by to schválili všichni demokraté, což mnozí odborníci z oboru nevěří, že je to možné. Vzhledem k tomu, že někteří republikáni nepodporují ani tyto „dětské kroky“, jako je milost, zdá se, že veteráni z konopného průmyslu by mohli mít pravdu – reforma neprobíhá tak rychle, jak mnozí doufali.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa