Obyvatelé Thajska budou moci od 9. června legálně pěstovat ve svých domovech „tolik rostlin konopí“, kolik chtějí

Obyvatelé Thajska budou moci od 9. června legálně pěstovat ve svých domovech „tolik rostlin konopí“, kolik chtějí

Poté, co se Thajsko v roce 2018 stalo první zemí jihovýchodní Asie, která legalizovala léčebné konopí, letos v lednu se stalo první v Asii, která legálně povolila marihuanu. Podle nového nařízení, které oficiálně nabývá účinnosti 9. června, mohou jeho obyvatelé pěstovat konopí pro vlastní potřebu.

Tamní ministr veřejného zdraví Anutin Charnvirakul v neděli oznámil, že plánuje rozdat milion rostlin marihuany, uvedl Nation Thailand.

Anutin řekl, že obyvatelé Thajska budou moci od 9. června legálně pěstovat ve svých domovech „tolik rostlin konopí“, kolik si přejí. I když pro domácí pěstování není vyžadována oficiální registrace, všechny rostliny pro léčebné účely musí být lékařské kvality.

Podle zákonů v Thajsku mohou registrované podniky prodávat produkty z marihuany s méně než 0,2 % THC. Anutin dodal, že podle nového zákona mohou jednotlivci tzačít provozovat společnosti související s konopím.

„To lidem a vládě umožní generovat více než 10 miliard bahtů (289,46 milionu dolarů) [ročně] na příjmech z marihuany a konopí,“ řekl. „Mezitím mohou lidé prezentovat své konopí, konopné produkty, zkušenosti a prodávat své produkty po celé zemi.“

Zatímco malé podniky prodávající produkty související s konopím se nemusí registrovat u příslušných úřadů, větší operátoři musí od agentury získat povolení.

Zastánci konopí v zemi věří, že volnější zákony by po pandemii mohly pomoci urychlit hospodářské oživení. Očekává se, že nové zákony o marihuaně by mohly také pomoci prosadit boom turistického průmyslu. Odborníci z cestovního ruchu uvedli, že věří, že  trh pokvete  jako samotná rostlina marihuany.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa