Stane se Thajsko dobře známé jako destinace pro zdravotní turistiku a wellness cestování centrem pozornosti ?

Stane se Thajsko dobře známé jako destinace pro zdravotní turistiku a wellness cestování centrem pozornosti ?

Thajsko, první asijská země, která dekriminalizovala rekreační konopí, může brzy zažít boom svého turistického průmyslu. Mnoho odborníků z cestovního ruchu věří, že trh pokvete jako samotná rostlina konopí.

Poté, co se Thajsko v roce 2018 stalo první zemí jihovýchodní Asie, která v roce 2018 legalizovala léčebné konopí, se letos v lednu stalo prvním státem v Asii, který legálně povolil konopí. Podle nového nařízení mohou obyvatelé Thajska pěstovat konopí pro vlastní potřebu.

Pravidla a podmínky však stále nejsou zcela jasné. Zdá se, že existuje zákaz extraktů s obsahem THC vyšším než 0,2 %, ale co kouření trávy? Mnozí tvrdí, že nízký obsah THC se vztahuje pouze na extrakty, zatímco kouření konopí s vysokým obsahem THC by mělo být legálně povoleno.

I přes nejasnosti v nové legislativě, mnozí doufají, že uvolňující se zákaz konopí podnítí lékařskou a wellness turistiku,  uvedla TTG Asia.

„Thajsko je dobře známé jako destinace pro zdravotní turistiku a wellness cestování. Takže tato odvětví budou jistě těžit z nejnovějšího vývoje,“ uvedl Dirk De Cuyper, generální ředitel S Hotels and Resorts.

Příležitost pro lázeňská a wellness centra

Vědečtí výzkumníci zjistili, že konopí může pomoci s mnoha zdravotními problémy, jako jsou problémy se spánkem a chutí k jídlu, stres, únava a mnoho dalších. Někteří říkají, že rostlina může pomoci oživit střeva a snížit zánět kůže. Vezmeme-li tato tvrzení v úvahu, není divu, že mnohé wellness značky se snaží využít této nové příležitosti v Thajsku.

Například luxusní lázeňské a wellness centrum Panpuri Wellness již spustilo své Holistic Cannabis Wellness Experience, které slibuje „uklidňující proceduru“, stejně jako jídla a nápoje s infuzí konopí.

Další luxusní lázně Anantara nabízí různé procedury s infuzí konopí. Tři „procedury“ lázní, které zahrnují CBD, zahrnují Cannabis Stress-Release, Head to Toe Calming a Cannabis Stress-Release Journey.

„Existuje rostoucí zájem o CBD terapeutické využití,“ řekl Chunxia Gao, ředitel skupiny spa & wellness v MSpa International pro asijský region. „S bezpečnostními pokyny ohledně CBD, které zajišťují kvalitu produktů, můžeme předvídat velký úspěch pouze u produktů s obsahem CBD, výběru superpotravin a lázeňských a wellness zážitků.“

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa