Hightimes.com: Míří do Ekvádoru legalizace rekreačního konopí?

Hightimes.com: Míří do Ekvádoru legalizace rekreačního konopí?

Asi 500 lidí minulý týden uspořádalo pokojný pochod přes Quito, hlavní město Ekvádoru, požadující, aby úřady dekriminalizovaly konopí pro rekreační účely a dále povolily veřejnou konzumaci.

V Ekvádoru bylo dekriminalizováno držení až 10 gramů, ačkoli úřady mohou člověka obvinit z trestného činu, pokud se najde byť jen 1 gram konopí. Jinými slovy, rozhodnutí o obvinění je zcela na policistovi na místě činu.

Kromě toho, podle ekvádorské ústavy z roku 2008, článek 364 uvádí, že konzumace drog není trestným činem – spíše problémem zdraví. Dále zde bylo lékařské konopí legalizováno Národním shromážděním Ekvádoru v září 2019. Ve skutečnosti byla federálně legální produkce léčebného konopí zahájena v březnu tohoto roku.

Ekvádor je země s 16,8 miliony obyvatel, která se nachází na severozápadním pobřeží Jižní Ameriky a sousedí s Kolumbií a Peru. V poslední době je tato země hlavním vývozcem ropy a má stále větší profil jako turistická destinace. To je z velké části způsobeno jeho úžasnou geografií. 

Ekvádor na rozdíl od jiných středoamerických a jihoamerických zemí přistoupil ke kroku implementace lékařského pěstování. Nyní jeho občané požadují právo užívat konopí z jakéhokoli důvodu. Tato logika je nyní docela globální. 

Otázkou je, kdy to úřady doženou?

Autor: Marguerite Arnold

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa