Prezident Zimbabwe spustil farmu a zpracovatelský závod na léčivého konopí jejíž hodnota je 27 milionů USD

Prezident Zimbabwe spustil farmu a zpracovatelský závod na léčivého konopí jejíž hodnota je 27 milionů USD

Prezident Mnangagwa uvedl v provincii West v Zimbabwe do provozu farmu na léčebné konopí a zpracovatelský závod v Mount Hampden zřízený společností Swiss Biocieuticals Limited.

Farma na lékařské konopí Swiss Biocieuticals v hodnotě 27 milionů USD je postavena s nejmodernějším vybavením pro zpracování léčivého konopí a zpracování léčivého konopného oleje zaměřeného na podporu dalších biomedicínských řešení a farmaceutických produktů pro místní i mezinárodní trhy.

Podle listu The Herald prezident Mnangagwa včera farmu pověřil spuštěním výroby konopí (mbanje nebo dagga) pro lékařské a vědecké účely.

„Vyjadřuji své hluboké blahopřání Swiss Biocieuticals Limited za tuto včasnou investici v hodnotě 27 milionů USD do farmy a zpracovatelského závodu na léčivé konopí „

Dále dodal, „Vyzývám ostatní hráče v podsektoru léčebného konopí, aby urychleně založili své podniky se zaměřením na přidanou hodnotu a prospěch. Je zklamáním, že od roku 2018 funguje pouze 15 z 57 subjektů, kterým byla vydána licence k provozování konopí.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa