Zákonodárci Rhode Islandu navrhují zákon o legalizaci marihuany pro rekreační účely

Zákonodárci Rhode Islandu navrhují zákon o legalizaci marihuany pro rekreační účely

PROVIDENCE, RI (AP) – Zákonodárci z Rhode Islandu v úterý představili změny zákona o legalizaci a regulaci rekreační marihuany, revize, jejichž cílem je zajistit, aby legislativa prošla Valným shromážděním státu.

Pozměněný návrh zákona byl zveřejněn v úterý před hlasováním výboru naplánovaným na středu. Sněmovna i Senát by měly hlasovat příští týden.

Návrh zákona nyní počítá s automatickým zrušením jakéhokoli předchozího odsouzení za držení konopí, které by bylo dekriminalizováno legislativou, aniž by se od osoby vyžadovalo podání žádosti, zaplacení poplatku nebo slyšení. Výmazy by proběhly do 1. července 2024, přičemž každému, kdo chce mít svůj záznam vymazán dříve, byl nabídnut zrychlený proces. V původním návrhu zákona bylo třeba požádat o výmaz.

Datum zahájení rekreačního prodeje bylo posunuto z 1. října na 1. prosince. Pozměněný návrh zákona by odstranil současné poplatky účtované pacientům a pečovatelům za registraci ve státním programu lékařské marihuany.

Návrh zákona navrhuje legalizovat prodej a držení až 1 unce konopí pro dospělé ve věku 21 let a starší, přičemž ne více než 10 uncí pro osobní potřebu uchovávané u osoby doma. Obyvatelům by to také umožnilo pěstovat si malé množství konopí doma.

Novelizovaný návrh zákona zachovává navrhovanou 10% státní spotřební daň z konopí, která by byla vedle 7% daně z obratu a 3% místní daně pro obec, kde k prodeji dochází. Počet prodejců konopí, kteří by byli na Rhode Islandu povoleni, zůstává stejný jako v původním návrhu, tedy 33.

Zdroj: Thespec.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa