Za plány na legalizaci konopí se londýnský starosta Sadiqa Khan ocitl pod palbou kritiky (Galerie)

Za plány na legalizaci konopí se londýnský starosta Sadiqa Khan ocitl pod palbou kritiky (Galerie)

Ministryně vnitra Priti Patelová řekla, že pracovní náplň a čas londýnského starosty Sadiqa Khana by měl být v hlavním městě Anglie „lépe využit“ raději zaměřením se na boj proti kriminalitě.

„Pracovní náplň a čas starosty Sadiqa Khana by bylo lepší věnovat se zaměřením na zločiny spojenými s násilnými činy s noži a drogami v Londýně. Starosta nemá pravomoci legalizovat drogy. Ničí komunity, trhají rodiny a ničí životy,“ uvedla ministryně Patel v tweetu.

Její výtka přichází po nedávné cestě Sadiqa Khana do USA, která zahrnovala nejen vyšetřovací misi do LA, aby více porozuměla mezinárodnímu přístupu založenému na důkazech ke snižování škod souvisejících s drogami v hlavním městě, spuštění nové londýnské protidrogové komise, ale i návštěvu konopných lékáren a uspořádání focení na konopné farmě v LA.

Ministr policejní práce Kit Malthouse vyjádřil podobný názor jako ministryně Patel. Minulý týden řekl The Sun : „Připadá mi matoucí, že právě minulý týden považoval starosta Londýna za vhodné uspořádat focení na konopné farmě v LA, aby zopakoval svou podporu legalizaci této základní drogy. Hluboce bych si přál, aby se místo toho zaměřil na násilné zločiny s nožem ke kterým dochází v hlavním městě čím dál častěji.

Starosta Khan nejprve své plány jasně vyjádřil loni před svým znovuzvolením a řekl, že by zvážil dekriminalizaci konopí v hlavním městě, pokud by byl zvolen starostou na druhé funkční období.

O reakci starosty Khana, který je členem labouristické strany a která přímo nesouhlasí s jeho plány na reformu zákona o konopí minulý týden informovaly média jako je  Huffington Post, Daily Mail a iNews .

Postoj strany byl jasně vyjádřen v prohlášení, které uvedlo: „Labouristé nepodporují změnu zákona o drogách. Protidrogová politika není svěřena starostům a za labouristy jí nadále určuje národní vláda.

Nicméně, i přes to, že je navrhovaná reforma zákona o konopí v rozporu s oficiálním postojem jeho strany, Khanův plán odráží data shromážděná organizací YouGov, která zjistila, že většina občanů Spojeného království podporuje legalizaci konopí.

Ne všichni labourističtí poslanci však reagovali negativně. Daily Mail informoval o reakci ministra stínového kabinetu Eda Milibanda na Khanovy plány. Ačkoli zdůraznil, že Khan neodráží postoj strany, řekl, že labouristé z této perspektivy k problémům tohoto typu „starostu Sadiqa vítají, protože by tato debata měla pokračovat“.

A takto vypadají fotky z LA farmy na konopí:

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa