10. ročník IHBA Symposium poodkryje pokročilá řešení pro konopí ve stavebnictví a textilním průmyslu

10. ročník IHBA Symposium poodkryje pokročilá řešení pro konopí ve stavebnictví a textilním průmyslu

Delegáti letošního International Hemp Building Symposium mohou vidět ukázky technologie dekortikace konopí a stříkání konopného betonu během 10.ročníku akce, která se bude konat v Lacapelle Marival ve Francii, 11.-12. října 2022.

Během sympozia budou také představeny nové stavební projekty a inovativní materiály, o kterých bude hovořit Steve Allin, ředitel International Hemp Building Association (IHBA), organizátor sympozia. Sympozium lze také sledovat živě online.

Vzhledem k tomu, že se vlády po celém světě zavázaly ke klimatickým cílům, Allin, 20letý veterán z konopného stavebnictví, řekl, že zájem o stavby založené na konopí rychle roste.

„Svět se konečně probouzí k faktu, že změna klimatu je skutečná,“ řekl Allin. “Představujeme řešení, která lze začlenit do hlavního proudu, aby se konopí stalo alternativou k vysoce znečišťujícímu konvenčnímu stavebnímu průmyslu.”

Kromě klimatických výzev může konstrukce založená na konopí řešit globální potřebu udržitelného a zdravého bydlení, navrhl Allin.

Dekortikační technologie, která má být předvedena, pochází od společnosti Hemp-Act, která má sídlo poblíž místa sympozia v Lacapelle Marival. Společnost je vývojářem systémů pro výrobu konopných pazdeří pro stavebnictví a vysoce kvalitních vláken pro textilie.

Dvě společnosti předvedou systémy nástřiku konopného betonu. Prvním systémem je Baumer Hemp, St. Vit, Francie, představí EREASY, systém, který rodinná zednická společnost vyvíjí od roku 2014 a druhý systém EREASY, který lze použít pro podlahové, stěnové a střešní konstrukce. End-to-end systém zahrnuje předem připravené pojivo z Lisbonis Chaux Grasses, Marseille, díky kterému je stříkací mechanismus plynulý. TecnoCanapa, Novagli di Montichiari, Itálie, dodavatel zelených stavebních materiálů, také předvede nástřik konopného betonu.

Allin byl průkopníkem IHBA, které slouží jako ředitel. Autor, učitel a poradce v oblasti ekologického stavění se posledních 20 let zabývá stavbou z konopí a propagací využití konopí ve stavebnictví po celém světě. Je autorem knih „ Hemp Buildings: 50 International Case Studies “ (Seedpress, 2021) a Building with Hemp (Seed Press, 2005, 2012) a rozsáhlé sbírky článků o stavbách na bázi konopí.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa