Daňový příjem z konopí v Kalifornii se blíží 4 miliardám dolarů

Daňový příjem z konopí v Kalifornii se blíží 4 miliardám dolarů

I přesto, že čísla za poslední rok a půl jsou dle finančních analytiků nevýrazná, získala americká Kalifornie téměř 4 miliardy dollarů na dani z příjmů z konopí. Informovalo o tom ve čtvrtek ministerstvo pro správu daní a poplatků (CDTFA). 

Za první čtvrtletí roku 2022 stát zaznamenal asi 294 milionů dolarů v příjmech z konopí generovaných spotřební daní, daní z pěstování a samotným prodejem konopí.

I když je to méně než to, co Kalifornie inkasovala ve čtvrtém fiskálním čtvrtletí roku 2021, kdy obdržela zhruba 317 milionů dolarů v dolarech na dani z konopí, jsou zatím čísla předběžná a stále aktualizována kvůli „upraveným a pozdním daňovým přiznáním“ řekl CDTFA .

Státní úřad pro legislativní analýzu (LAO) charakterizoval státní příjem z konopí jako „plochý“ a uvedl, že zatímco za poslední rok a půl příjmy z konopí v Kalifornii velmi rychle rostly, tento rok nerostly vůbec.

Kalifornie vybrala během posledního fiskálního roku přibližně 817 milionů dolarů na daních z prodeje konopí pro dospělé. To představuje o 55 procent větší výdělek z konopí do státní kasy, než se vygenerovalo v období 2020-2021.

Mezitím státní úředníci ve čtvrtek spustili nový projekt, který lidem poskytuje interaktivní mapu ukazující, kde jsou obchody s konopím povoleny – a kde je jejich otevření blokováno – v celém státě.

Nástroj upozorňuje na skutečnost, že více než polovina měst a krajů ve státě neumožňuje provozování jakéhokoli typu držitelů licence na konopí ve své oblasti, což je podle obhájců konopí tvoří problém, který umožnil, aby ilegální trh prosperoval navzdory schválenému legálnímu trhu. 

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa