USA – Kalifornští maloobchodníci s konopím 100% uspěli při kontrolách dodržování zákonů a zakázaného prodeje mladším

USA – Kalifornští maloobchodníci s konopím 100% uspěli při kontrolách dodržování zákonů a zakázaného prodeje mladším

Federálně financovaný průzkum Monitoring the Future zjistil, že kalifornští prodejci konopí odvádějí velmi dobrou práci, když brání nezletilým lidem ve vstupu do jejich obchodů a nákupu konopí.

Výzkumníci chtěli otestovat soulad konopného průmyslu s požadavky zákona o prodeji a distribuci konopí nezletilým. Celý průzkum byl postaven na poslání lidí vypadající mladší 21 let, kteří vypadali jako nezletilí, do 50 náhodně vybraných obchodů s konopím po celém státě, aby zjistili, zda se mohou dostat dovnitř bez předložení průkazu totožnosti.

Každý jednotlivý prodejce vyžadoval ID!

„Bylo poněkud překvapivé, že byla 100% dodržena politika ID, která bránila nezletilým patronům kupovat konopí přímo z licencovaných prodejen,“ napsali autoři průzkumu, zveřejněné tento měsíc v Journal of Safety Research. To samé bylo pozorováno ve dvou dalších státech, Washingtonu a Coloradu.“

I když důslednost dodržování předpisů autory průzkumu překvapila, důvod je pravděpodobně nepřekvapivý: maloobchodníci čelí vážným sankcím, pokud obcházejí zákon, a navíc je obvykle v licencovaných obchodech vstupní prostor, kde je vyžadován průkaz totožnosti, než může člověk vstoupit do hlavního obchodu.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa