Argentina novým zákonem podpořila svůj vzrůstající konopný průmysl

Argentina novým zákonem podpořila svůj vzrůstající konopný průmysl

Argentina rozšiřuje právní rámec pro správu konopí a léčebného konopí. Nový zákon, který minulý týden podepsal prezident Alberto Fernández, zřídí národní úřad na podporu rozvoje tohoto odvětví.

Z hlediska zdraví, „Podnikáme velmi důležitý krok “ řekl Fernández po podpisu nového zákona. „Za tím vším bude průmysl, který poskytuje pracovní místa, který přináší dolary a zachraňuje lidi. Toto je další triumf společnosti proti pokrytectví.“

Nový zákon zavádí právní rámec pro pěstování, produkci, distribuci a komercializaci konopných produktů, derivátů, semen a prosazuje celorostlinnou strategii pro konopí, jejímž cílem je kromě potenciálu využít plodinu pro její zdravotní a environmentální přínosy a pro ekonomický rozvoj.

Konopí může sloužit jako náhrada za zmenšující se tabákový sektor a vést k inovacím v technologii a vývoji produktů, navrhla vláda.

Nas základě nového zákona bude zřízena Regulační agentura pro průmysl normálního a léčivého konopí (ARICCAME) a jako řídící agentura bude mít dozor nad dalšími regulačními orgány zapojenými do výrobního řetězce.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa