Burzovnisvet.cz: Výrobce piva Sam Adams uvádí na trh plechovkový čaj s THC

Burzovnisvet.cz: Výrobce piva Sam Adams uvádí na trh plechovkový čaj s THC

Výrobce piva Samuel Adams, které nese podobiznu otce zakladatele USA, uvádí na trh nápoj budoucnosti: čaj s psychoaktivní složkou marihuany, THC.

TeaPot, řada čajů s přídavkem konopí a 5 miligramy THC na plechovku, se na kanadských pultech objeví letos v červenci, čímž se společnost Boston Beer Co. stane jedním z prvních velkých pivovarů, který uvede na trh nápoj, po němž se lidé sjedou. Zatímco partnerství pivovarů s konopnými společnostmi je běžné, většina pivovarů se drží nápojů s CBD, které nejsou psychoaktivní. Bostonská společnost považuje Kanadu za pilotní trh, který jí pomůže vybudovat globální značku a v případě otevření národních zákonů se přesune do USA.

„Nemohu mluvit o tom, co by mohlo brzdit konkurenci,“ řekl v telefonickém rozhovoru Paul Weaver, šéf divize konopí společnosti Boston Beer, a dodal, že společnost pracuje na tom, aby získala „předvídavost a věděla, kam se bude ubírat budoucnost“.

Poptávka po nápojích s THC skutečně prudce roste. Podle společnosti Brightfield Group, která sleduje údaje o spotřebitelích konopí, činil americký trh s těmito nápoji na základě prodejů ve státech, kde je marihuana legální, v roce 2021 252,9 milionu dolarů a do roku 2027 by měl dosáhnout 615 milionů dolarů. Mezi nejvýznamnější značky patří podle společnosti Brightfield Cann, Tonik a Keef Cola.

Přesto tyto nápoje tvoří jen asi 1 % současného prodeje konopí. Ačkoli se očekávalo, že konopné nápoje nalákají nové spotřebitele, protože nabízejí opojení bez kouření nebo vapování, údaje společnosti Brightfield ukazují, že většina kupujících THC nápojů jsou již silní uživatelé konopí, kteří si nápoji doplňují užívání marihuanových květů nebo jedlých látek.

TeaPot, který míchá skutečný čaj s konkrétními kmeny konopí, bude uváděn na trh pro různé denní doby. Vyvinula jej kanadská dceřiná společnost Boston Beer – americká společnost tak získala oporu v oblasti THC, které je v USA navzdory rozšířené legálnosti na státní úrovni stále federálně nelegální.

Nápoje sice nebudou obsahovat alkohol, ale budou obsahovat další povzbuzující látku – až 30 miligramů přirozeně se vyskytujícího kofeinu, což je přibližně stejně jako šálek čaje. Nápoje bude vyrábět společnost Peak Processing Solutions ve Windsoru v Ontariu a distribuovat je bude Entourage Health Corp.

Mnoho dalších velkých výrobců piva se většinou drží CBD. Společnost Constellation Brands, výrobce piv Corona a Modelo Especial pro americký trh, uzavřela partnerství s kanadskou společností Canopy Growth, která vyvíjí a distribuuje nápoje s THC i CBD. Společnost Canopy sice vyvíjí své nápoje samostatně, ale využívá zkušeností společnosti Constellation, která je zavedeným hráčem v oblasti alkoholických nápojů. Společnost Canopy prodává v USA CBD nápoj Quatreau.

Truss, společný podnik společnosti Molson Coors a kanadské konopné firmy Hexo, má šest značek, včetně THC nápojů prodávaných v Kanadě.

Ne všechna taková partnerství a kombinace konopí a čaje dopadly dobře. Fluent Beverages, společný podnik společnosti Labatt Breweries of Canada patřící Anheuser-Busch InBev a společnosti High Park Co. z marihuanového koncernu Tilray, uvedl v roce 2019 na trh čaje s obsahem konopí a CBD, ale minulý měsíc tento podnik ukončil, uvedl Canadian Press.

I tak se ale pivní a konopný průmysl stále více proplétají. Společnost Tilray například vlastní také americký pivovar SweetWater a uvedla, že se plánuje stát lídrem v oblasti konopných nápojů.

Společnost Boston Beer ovládá její zakladatel a předseda představenstva Jim Koch, který drží všechny akcie společnosti třídy B. Společnost se rozšířila i mimo oblast piva a nabízí nápoje jako Truly Hard Seltzer, Angry Orchard a Twisted Tea. V loňském roce pivovar uvedl, že navazuje partnerství se společností Entourage, dříve známou jako WeedMD, za účelem uvedení nealkoholických nápojů s příměsí konopí na trh v Kanadě.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa