Kvůli přípravám na plně legální trh s konopím připravuje New York další zákony

Kvůli přípravám na plně legální trh s konopím připravuje New York další zákony

Senát v New Yorku tento týden schválil návrh zákona na potlačení šedého trhu s konopím, který dává regulačním orgánům pravomoc zabavit nelegální konopí a zvyšuje pokuty pro provozovatele bez licence. Státní senátorka Liz Krueger představila opatření v neděli a do středy Senát hlasoval pro schválení návrhu zákona, což naznačuje zájem zákonodárců v New Yorku na řešení neregulovaného trhu s květinami před zahájením legálního prodeje rekreačního konopí koncem tohoto roku.

Justin Flagg, mluvčí Kruegera, uvedl, že návrh zákona je postaven tak, aby umožnil Newyorskému úřadu pro správu konopí (OCM) a ministerstvu daní a financí oslovit nezákoné prodejce konopí, kteří se od té doby na Manhattanu a v dalších oblastech stali drze všudypřítomnými. Státní úředníci loni legalizovali konopí pro dospělé. OCM v současné době pracuje na stanovení pravidel pro regulovaný trh , který by měl do konce roku 2022 zahájit licencovaný rekreační prodej konopí.

„Tento návrh zákona je zaměřen na obchodníky šedého trhu, jako jsou maloobchodní obchody s konopím, které se objevily během období po legalizaci, ale předtím, než začnou fungovat licencované podniky,“ uvedl Flagg v e-mailu citovaném serverem Syracuse.com. 

Flagg dodal, že Krueger navrhl legislativu ve spolupráci s OCM a daňovým a finančním oddělením a poznamenal, že jejich akce byla „vyzvána obtížným vymáháním proti několika nelegálním obchodům s konopím, které bylo podle stávajícího zákona těžké uzavřít“.

Návrh zákona dává OCM pravomoc zabavit nelegální konopí a rozšiřuje pravomoc daňového a finančního odboru vyměřovat pokuty nelicencovaným provozovatelům konopí. Opatření také zdvojnásobuje občanskoprávní sankce pro každého, kdo vědomě vlastní nelegální konopí, která je definováno jako zdanitelný produkt za který nebyla zaplacena žádná daň. Flagg objasnil, že legislativa se vztahuje na jakýkoli konopný produkt, který nebyl vypěstován nebo zakoupen od podniku s konopím licencovaného státem.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa