Bangkokpost.com: Odsouzení lidé za konopí jsou v Thajsku připraveni na propuštění

Bangkokpost.com: Odsouzení lidé za konopí jsou v Thajsku připraveni na propuštění

Více než 4 000 vězňů obviněných nebo odsouzených v souvislosti s trestnými činy spojenými s konopím bude propuštěno z vězení. 9. června vstoupí v platnost nařízení o odstranění konopí ze seznamu omamných látek, uvedlo oddělení nápravných opatření.

Thawatchai Chaiwat, zástupce generálního ředitele a mluvčí ministerstva, uvedl, že propuštění vězňů je výsledkem nařízení ministerstva veřejného zdraví v Royal Gazette, které vstoupí v platnost 9. června.

Od tohoto dne přestanou být na seznamu narkotik všechny části rostlin konopí, kromě extraktů obsahujících více než 0,2 % tetrahydrokanabinolu (THC), psychoaktivní složky rostliny.

Nařízení účinně osvobozuje každého, kdo vyrobil, dovezl, vyvezl, držel, prodal nebo konzumoval konopí před 9. červnem. Podle zákona již nejsou považováni za pachatele nebo odsouzené.

Ti, kteří si stále odpykávají trest za trestné činy související s konopím, budou propuštěni z vězení.

Pan Thawatchai dodal, že podezřelí zadržení kvůli výslechům z obvinění souvisejících s konopím budou také propuštěni a jejich případy budou staženy.

Osoby, které mají záznam v trestním rejstříku poté, co byly odsouzeny za taková obvinění, budou rovněž vymazány z databáze trestů.

V případě, že osoba čelí více obviněním, včetně jednoho nebo více obvinění týkajících se konopí, bude toto obvinění odstraněno a nelze jej uvádět jako důvod pro zvýšení trestu pro tuto osobu.

Úřad soudního dvora oficiálně informoval orgány činné v trestním řízení, aby se připravily na nadcházející propuštění vězňů.

V současnosti je za trestné činy související s konopím odsouzeno 3 219 vězňů a dalších 884 je souzeno.

Mluvčí uvedl, že některé rodiny byly oklamány gangem, který tvrdil, že by mohl zajistit brzké propuštění vězňů za poplatek. Pan Thawatchai trval na tom, že vydání 9. června nevyvolá žádné náklady a odráží nový zákon.

Ministerstvo zdravotnictví minulý měsíc podepsalo memorandum o porozumění s ministerstvem zemědělství o spolupráci při zajištění toho, že konopí bude využíváno pro lékařské účely a pro výzkum na podporu jeho dekriminalizace.

Ministerstvo zemědělství uvedlo, že pracuje na zajištění zájmu kontroly kvality, kde budou dováženy pouze vysoce kvalitní druhy rostlin konopí pro pěstování v Thajsku.

Ministerstvo oznámilo, že použije nejméně tři zákony na kontrolu dovozu semen ze zámoří, a to kontrolu rostlin, kontrolu druhů a ochranu druhů, řekl.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa