Prodej marihuany v Massachusetts oficiálně přesáhl 3 miliardy dolarů, uvádí státní zprávy

Prodej marihuany v Massachusetts oficiálně přesáhl 3 miliardy dolarů, uvádí státní zprávy

Prodeje marihuany pro dospělé v Massachusetts od uvedení na trh v roce 2018 oficiálně přesáhly 3 miliardy dolarů, uvedli ve středu státní úředníci.

S 216 maloobchodníky s konopím a 11 doručovacími společnostmi působícími v celém státě dosáhly celkové hrubé tržby za rekreační marihuanu ke 14. květnu 3 001 846 490 USD.

Komise pro kontrolu konopí (CCC) poznamenala, že je to teprve osm měsíců, co stát oznámil , že tržby přesáhly 2 miliardy dolarů .

„Tato čísla prodeje ilustrují stabilní růst obchodu v Massachusetts, uvedl výkonný ředitel CCC Shawn Collins v tiskové zprávě.

„Jsem hrdý, že naši zaměstnanci nadále pilně pracují, aby zajistili, že žadatelé projdou naším licenčním procesem efektivně,“ řekl Collins. „Marihuana Establishments fungují na bezpečném, dostupném a efektivním regulovaném trhu a naše práce na zajištění rovnosti v tomto odvětví a agentuře zůstává v popředí.“

Agentura dále uvedla, že v roce 2021 bylo v té době u 194 maloobchodníků ve státě nákupy konopí za 1 331 246 109 dolarů. Ten rok byl poprvé uveden na trh, kdy „regulovaný průmysl konopí v Massachusetts překonal 1 miliardu dolarů v hrubých tržbách za jediný kalendářní rok“.

Massachusetts není jediným státem, který zažívá konopný ekonomický boom.

Začátkem tohoto měsíce představitelé Michiganu oznámili, že stát v dubnu překonal rekord v prodeji marihuany s téměř 200 miliony dolarů v nákupech konopí.

Prodej marihuany pro dospělé v Illinois  dosáhl v dubnu téměř 132 milionů dolarů , což je druhý nejvyšší měsíční úhrn od uvedení na trh v roce 2020 a další známka toho, že se státní průmysl po propadu na začátku tohoto roku stabilizuje.

Prodej konopí v Arizoně podle státu v březnu dosáhl nového rekordu na trhu pro dospělé. Celkové tržby za lékařské a rekreační konopí v březnu činily 121,8 milionu dolarů.

Podle zprávy MPP státy, které legalizovaly marihuanu pro dospělé, v roce 2021 dohromady vygenerovaly více než 3,7 miliardy dolarů  na daních z prodeje rekreačního konopí.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa