Zdá se, že Ukrajina legalizuje léčebné konopí

Zdá se, že Ukrajina legalizuje léčebné konopí

Přestože válka s Ruskem zuří, ukrajinský ministr zdravotnictví uvedl, že vláda má v úmyslu schválit návrh zákona na legalizaci konopí pro léčebné účely, .

Ministr zdravotnictví Viktor Liashko ve svém příspěvku na Facebooku ze 7. června uvedl, že „není čas čekat“ na schválení návrhu zákona, který by viděl regulaci léčebného konopí uprostřed probíhajícího konfliktu.

Ukrajinská vláda prý předložila návrh zákona ke schválení regulující „ oběh rostlin konopí pro lékařské, průmyslové účely, vědecké a vědecko-technické činnosti“.

Doufáme, že to umožní více pacientům přístup k této „nezbytné léčbě rakoviny a posttraumatické stresové poruchy vyplývající z války“.

Liashko napsal: „Chápeme negativní dopady války na duševní zdraví. Chápeme počet lidí, kteří budou potřebovat lékařské ošetření v důsledku této expozice.

„A chápeme, že není čas čekat.“

„Proto jsme již připravili legislativní základ pro zajištění celého cyklu výroby léčiv na bázi konopí na Ukrajině: od pěstování a zpracování až po plnohodnotnou produkci.“

Zdůraznil také kampaně v zemi, které se snažily „záměrně přirovnávat léčiva na bázi konopí k nelegální marihuaně, aby se podkopala jeho hodnota jako léku“ a uvedl, že „léky z konopí nejsou ‚konkurenty‘“ rekreačních drog.

Liaško však ujistil ukrajinské občany, že vláda zavede přísné předpisy pro pěstování, výrobu a prodej konopí.

Dodal: „Stále navrhujeme zavést přísnou kontrolu nad pěstováním, výrobou a prodejem léčiv, chápat citlivost tohoto problému ve společnosti a být připraveni tento průmysl postupně rozvíjet a ukázat výsledky léčby a péče ukrajinským pacientům.

Kyiv Post informoval , že návrh zákona o používání léčebného konopí nebyl 13. července 2021 schválen ukrajinským parlamentem a byl odeslán k přepracování.

Ke schválení návrhu zákona nyní potřebuje alespoň 226 hlasů.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa