Analytici odhadují letošní tržby Aurora Cannabis ve výši 171,51 milionu dolarů

Analytici odhadují letošní tržby Aurora Cannabis ve výši 171,51 milionu dolarů

Výzkumná společnost Zacks zahrnula odhady čtyř analytiků, kteří se zabývali finančním výhledem mezinárodní konopné společnosti Aurora Cannabis Inc. Nejvyšší předpověď pro aktuální čtvrtletí je 41,25 milionu USD a nejnižší je 38,05 milionu USD. Ve srovnání se stejným čtvrtletím loňského roku se podle Zackse očekává pokles tržeb Aurory o 12,4 procenta.

Analytici předpokládají, že za celý finanční rok Aurora vykáže tržby ve výši 171,51 milionu USD, které se v následujícím roce zvýší na 178,28 milionu USD. Nejnižší odhad by však zaznamenal pokles tržeb z 169,33 USD na 158,82 milionu USD.

Odhady tržeb byly založeny na průzkumu mezi výzkumnými společnostmi pokrývajícími finanční výhled společnosti Aurora.

Zacks, dříve hodnocený jako „prodej“, od té doby zvýšil hodnocení akcií Aurory na „držet“. Mezitím globální finanční společnost Cantor Fitzgerald před dvěma týdny (13. května) snížila svůj cenový cíl ze 7,60 CA$ na 3,90 CA$, zatímco CIBC následující týden snížila svůj cenový cíl z 6,50 CA$ na 3,75 CA$. Za poslední rok akcie Aurory dosáhly minima 2,20 USD a maxima 10,64 USD.

Zpráva přichází dva týdny poté, co společnost vykázala čistou ztrátu více než 1 miliardu CA$ , což je nárůst o více než 160 milionů $ ve stejném čtvrtletí loňského roku. Uvedla, že ztráta byla primárně důsledkem zvýšených cenových tlaků a pokračujícího dopadu Covid-19 . V důsledku toho společnost oznámila, že uzavře svůj závod Aurora Sky v Edmontonu v Kanadě, kde zaměstnává 13 procent své pracovní síly. Minulý týden Aurora uvedla, že ve snaze snížit náklady také prodá svůj Sun Facility v hodnotě 250 milionů CA$ v Albertě za 47 milionů CA$.

Navzdory neúspěchům ve své domovské zemi Aurora dělá pokroky v evropském prostoru léčebného konopí , protože minulý týden získala certifikaci EU-GMP pro svůj výrobní závod v Německu.

„Díky certifikaci EU-GMP našeho prvního německého webu opět prokazujeme dokonalost a vedoucí postavení Aurory při vytváření infrastruktury nezbytné pro konkurenceschopnost na globálním trhu s konopím,“ řekl Miguel Martin , generální ředitel společnosti Aurora Cannabis. „Jako přední poskytovatel léčebného konopí v Německu a na několika dalších evropských trzích jsme dychtiví urychlit přístup pacientů k vysoce kvalitnímu a spolehlivému konopí vyrobenému v souladu s nejpřísnějšími kritérii.“

Společnost Aurora oznámila, že její mezinárodní tržby z lékařské péče dosáhly v předchozím čtvrtletí 14,6 milionu dolarů, což je meziroční nárůst o 55 procent, ale meziroční pokles o 26 procent. Společnost v současné době prodává léčebné konopné produkty v sedmi zemích EU: Německu, Maltě, Polsku, České republice, Spojeném království, Dánsku a Francii.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa