iDnes.cz: Zabojujte konopnou kosmetikou proti pupínkům, lupénce i alergii

iDnes.cz: Zabojujte konopnou kosmetikou proti pupínkům, lupénce i alergii

Problémy s pletí pronásledují občas každou z nás. O pomoc se obraťte k přírodním produktům, třeba k těm s obsahem konopného oleje.

Příčinou většiny problémů s pletí je nedostatečná hydratace, škodlivé působení alergenů nebo vnějšího prostředí, případně také nějaké kožní onemocnění.

Pomoci vám mohou kromě jiného i speciální hypoalergenní konopné přípravky, které zakoupíte v bio prodejnách nebo v lékárnách. Obsahují extrahovaný olej z technického konopí, který má výrazné protizánětlivé, protialergické a vysoce regenerační účinky.

Produkty konopné kosmetiky ale pomáhají i lidem s lupénkou nebo ekzémy – jejich pleť chrání, zklidňují podráždění, a dokonce se podílejí na zlepšení jejího celkového vzhledu.

Můžete je ovšem používat na všechny typy pleti – a klidně každý den jako účinnou prevenci proti zánětům a dalším nedokonalostem. Vaše pleť bude optimálně hydratovaná, vyživená, chráněná, a navíc si déle zachová svůj mladistvý vzhled.

Vyznáte se v tom?

  • Konopí určené pro kosmetiku či jako potravinový doplněk
    Ačkoli chvíli trvalo, než se konopné kosmetické přípravky dostaly na trh (a mnohé z nás je pořádně neznáme), konopí druhu Cannabis sativa (konopí seté, bez obsahu omamné látky THC) pěstovali naši předkové už před tisíci lety. Užívali je v antickém Babylóně a znali je i starověcí Číňané – a nejen pro jeho nesporné blahodárné léčivé účinky, ale také pro výrobu tkanin, provazů, papíru i dalších věcí tehdejší denní potřeby.
  • Konopí jako stimulant
    Vzhledem k tomu, že v poslední době bylo konopí spojováno výhradně s psychotropními vlastnostmi, je pochopitelné, že řada lidí pojala k nevinné rostlince nedůvěru. To je ovšem omyl! Účinky konopné kosmetiky jsou nepřekonatelné a naprosto bezpečné, konopí seté, jehož olej tyto produkty obsahují, má s neblaze proslulou marihuanou společný jen rodový název! Droga se totiž vyrábí z konopí indického (Cannabis indica), které je bohaté na omamnou látku THC, a té je zneužíváno pro narkotické účely. Ta má ovšem do jakékoli kosmetiky daleko.
  • Technické konopí
    Vývojem druhu konopí setého vzniklo během 20. století tzv. technické konopí. Produkty na bázi odrůdy tohoto konopí jsou naprosto bezpečné – a mohou je bez obav používat i kojenci. Tak už se konečně zbavte jakýchkoli nemístných předsudků vůči konopným produktům a raději je vyzkoušejte!

Co umí konopná kosmetika?

Její podstatnou složkou je olej získaný lisováním ze semen konopí, který obsahuje pro naše tělo nezbytné esenciální mastné kyseliny – především omega 6 a omega 3 mastné kyseliny, cenné aminokyseliny, vitamíny A, B1, B2, B6, C a E a řadu dalších minerálních látek.

Konopný olej příznivě působí na naší kůži, hydratuje ji, a tím i omlazuje. Skvěle působí i na problematickou pleť, které pomáhá svými hojivými a antibakteriálními účinky.

Při koupelích a masážích skvěle uvolní svalstvo a dopřeje mu regeneraci, dokáže tělo zbavit křečí, bolesti svalů a pomůže i při rehabilitaci. Usnadňuje hojení a působí protizánětlivě. Hodí se hlavně v případech léčby bolestivých projevů na kůži nebo po operacích, zlomeninách či jiných úrazech. Ulevuje při pocitu těžkých nohou.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa