USA – Legální obchody s konopím v Maine účinně vytlačují nelegální trh, konstatuje státní zpráva

USA – Legální obchody s konopím v Maine účinně vytlačují nelegální trh, konstatuje státní zpráva

Kontrolní úřady pro konopí v Maine tvrdí, že spuštění trhu s konopím pro dospělé ve státě již předčilo očekávání, pokud jde o snížení nezákonného prodeje.

Úřad pro politiku v oblasti konopí (OCP) v pondělí vydal zprávu založenou na vůbec prvním průzkumu mezi zhruba 2000 obyvateli. Mezi jeho klíčové poznatky patří, že poskytování přístupu dospělým k licencovaným prodejcům marihuany má žádoucí dopad na podkopání nezákonného trhu.

Pokud jde o konzumenty konopí za poslední měsíc, 64 procent respondentů uvedlo, že produkty z marihuany získali od licencovaných prodejců. OCP uvedl, že „současný nezákonný trh se zmenšil více, než se očekávalo“, ve srovnání s jinými státními programy pro konopí.

„Zjistili jsme odhadovaný celkový vzestup na regulovaném trhu mezi lednem 2021 a listopadem/prosincem 2021 přibližně o 12 procent,“ uvádí se ve zprávě, kterou pro tento stát vypracovali Advocates for Human Potential. 

Legální maloobchodní obchody s marihuanou byly spuštěny v Maine v říjnu 2020 a stát od té doby vykazuje významné prodeje.

Geografická analýza odpovědí z průzkumu na základě PSČ dále zjistila, že lidé, kteří žili blíže k obchodu s konopím, spíše vyhledávali marihuanu na regulovaném trhu, než aby podstupovali rizika spojená s nezákonnými transakcemi.

„Nenechte se mýlit, zjištění této zprávy ukazují, že zavedení trhu s užíváním pro dospělé ve státě Maine lze považovat za úspěch jak v oblasti veřejného zdraví, tak v politice konopí,“ řekl Dr. Michael Sofis, hlavní řešitel studie. .

Zdroj: Marijuanamoment.net, Kyle Jaeger

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa