Lucembursko pokročilo s návrhem zákona o legalizaci konopí

Lucembursko pokročilo s návrhem zákona o legalizaci konopí

Lucemburská vláda schválila návrh zákona, jehož cílem je zavést legální produkci a dodávky konopí.

Ve snaze odvést spotřebitele od černého trhu postupuje Lucembursko vpřed s plány na legalizaci rekreačního užívání konopí.

Podle TRL Today vláda minulý týden schválila návrh zákona, který je součástí vládního kroku v boji proti látkové závislosti.

V roce 2018 předložil státní ministr plány na legalizaci prodeje rekreačního konopí, které vypracoval ministr zdravotnictví, ale věc odložila až do roku 2021. 

Čtěte také: Portugalská politická strana znovu vyzývá k legalizaci konopí

Země oznámila, že předloží návrh zákona, který umožní produkci a prodej rekreačního konopí a umožní lucemburským občanům pěstovat až čtyři rostliny konopí ve svém domě pro osobní potřebu. 

To by však bylo omezeno pouze na soukromé rezidence a konzumace konopí na veřejnosti bude stále zakázána.

Cílem je umožnit zavedení národního výrobního a prodejního řetězce pod státní kontrolou se zajištěním kvality výrobků. 

Již dříve vláda poznamenala, že výnosy z prodeje konopí budou upřednostněny do prevence, vzdělávání a zdravotnictví a budou investovány do oblasti závislostí.

Zavedením návrhu zákona se Lucembursko připojí k zemím jako Malta, Dánsko a Švýcarsko – které minulý měsíc oznámily schválení pilotního projektu ve městě Basilej pro regulovaný prodej konopí – ve vývoji nových a progresivních přístupů k národní legislativě konopí. 

Švýcarský pilotní projekt má také za cíl přesunout lidi pryč z černého trhu, protože konopí je nejkonzumovanější drogou v zemi.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa