Kolumbie volí pro-cannabis prezidenta Gustava Petra

Kolumbie volí pro-cannabis prezidenta Gustava Petra

Nedávno zvolený kolumbijský prezident Gustavo Petro chce, aby se země stala lídrem v legálním průmyslu konopí.

V roce 2021 Kolumbie celosvětově vyvezla řezané květiny za 1,5 miliardy dolarů, čímž se stala jedním z největších světových vývozců konopí na světě. Nyní se očekává, že nově zvolený prezident země po svém vítězství v nedělním druhém kole prezidentských voleb zreviduje zákony o konopí.

Petro, který se zapsal do historie jako první kolumbijská levicová hlava státu, slíbil, že ukončí „válku proti drogám“ svým liberálním přístupem k protidrogovým zákonům. Bývalý partyzán, který se stal politikem, byl hlasitým zastáncem legalizace konopí a má v úmyslu legalizovat konzumaci této drogy během svého působení v úřadu.

Před vítězstvím ve volbách Gustavo Petro uvedl: „Možnost vývozu marihuany pro rekreační a léčebné účely je právem kolumbijského lidu. Bylo by historickým paradoxem, že po skončení války proti drogám budou další země těžit z podnikání, které přinese miliardy dolarů ekonomického prospěchu.

„Možnost vývozu marihuany pro rekreační a léčebné účely je právem kolumbijského lidu,“ řekl Gustavo Petro.

Konopí pro osobní potřebu je v současné době v Kolumbii dekriminalizováno, zatímco léčebné konopí bylo legalizováno v roce 2015.

Zvolený prezident Petro je v současné době členem kolumbijského senátu a sloužil jako starosta Bogoty, hlavního města Kolumbie. Je to už potřetí, co kandiduje na prezidenta.

Gustavo Francisco Petro Urrego, ekonom, politik, bývalý partyzán, senátor a kolumbijský president

Petrovým hlavním soupeřem v prezidentském klání byl Rodolfo Hernández, pravicový podnikatel, který byl srovnáván s Donaldem Trumpem pro jeho otevřenou kampaň a konzervativní politické názory.

Zatímco Petro byl chválen za svůj přístup k sociální rovnosti, čelil kritice za svou vedoucí roli v partyzánské frakci M-19, která byla v posledním desetiletí obviňována ze zločinů proti lidskosti .

Začátkem tohoto týdne španělský národní soud oznámil, že byla podána stížnost proti Petrovi za jeho údajnou roli v únosu novináře Fernanda Gonzaleze Pacheca v roce 1981, uvedl The Telegraph začátkem tohoto týdne.

Zatímco Petro není bez svých kritiků, konopný průmysl v Kolumbii pravděpodobně těží z Petrových plánů na reformu drogové politiky.

Flora Growth Corp , pěstitel, výrobce a distributor konopných produktů se sídlem v Bogotě, vyjádřil svou podporu Gustavu Petrovi a Humane Colombia Party.

„Rádi bychom poblahopřáli zvolenému prezidentovi Gustavu Petrovi k jeho vítězství a těšíme se na spolupráci s novou vládou, abychom pokračovali v progresivním tempu Kolumbie v globálním konopném průmyslu,“ řekl Luis Merchan, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Flora.

„Jsme povzbuzeni postojem zvoleného prezidenta Petra k tomu, že se Kolumbie stane lídrem v legálním průmyslu konopí, a doufáme v progresivní legislativu, která Kolumbii umožní vytvořit bezpečné prostředí pro domácí konzumaci konopí – což potenciálně povede k rekreačnímu trhu v země – a zároveň dokazuje, že Kolumbie má všechny ekologické a pracovní podmínky nezbytné k tomu, aby byla globální konopnou velmocí.“

Flora Growth provozuje zařízení na pěstování, extrakci a izolaci konopí o rozloze 249 akrů v Bucaramanga v Kolumbii a zařízení na zpracování kosmetických , fytoterapeutických a nutraceutických produktů s certifikací GMP v Bogotě.

„Zatímco se očekává, že přibližně 90 % předpokládaných příjmů společnosti Flora bude pocházet mimo Kolumbii, vidíme Kolumbii jako mimořádně vhodnou jak pro produkci vysoce kvalitního, cenově zvýhodněného konopí, tak pro výrobu léčivých přípravků odvozených z kanabinoidů, které lze prodávat. doma i v mezinárodním měřítku,“ řekl Jason Warnock, obchodní ředitel společnosti Flora Growth.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa