Hemptoday.net: Podle zprávy Canxchange Q2 jsou evropské zásoby konopného zrna „vyčerpané“

Hemptoday.net: Podle zprávy Canxchange Q2 jsou evropské zásoby konopného zrna „vyčerpané“

Zásoby evropského konopného zrna jsou téměř vyčerpány a podle srovnávací zprávy komoditní platformy Canxchange za 2. čtvrtletí 2022 zbývá odhadem 25 tun za cenu zhruba 1,25 EUR/kg.

„Zaznamenali jsme poslední pokus výrobců potravin získat co nejvíce zdrojů, ale zásoby jsou vyčerpány,“ uvádí dnes zveřejněná zpráva. Canxchange uvedla, že obchodníci na jejím trhu se chystají nasmlouvat velké objednávky od podzimní sklizně 2022, což naznačuje, že poptávka v příštím roce poroste.

Vyšší ceny dopředu

„To vyžene ceny ještě nahoru,“ navrhuje zpráva a varuje, že k tlaku na růst přispívají i zvýšené náklady na pohonné hmoty a hnojiva.

Canxchange také uvedla, že začala dostávat dotazy týkající se loupaných konopných semen navzdory vysokým nákladům na tyto výstupy, v současnosti se prodává za přibližně 7,5 EUR/kg.

„Toto je něco, co jsme v posledních několika sezónách neviděli kvůli vysoké ceně produktu, ale zdá se, že jak se trh začal otevírat a vzdělávání o konopí se zlepšilo, konečně do toho vstupují hráči. vesmíru,“ řekl Canxchange.

Zájem z Indie

Platforma pro obchodování s konopím se sídlem v Londýně uvedla, že zaznamenala rostoucí počet dotazů na konopné zrno od indických producentů uprostřed rostoucí domácí poptávky po potravinách z konopných semen v této zemi, ale varovala, že export do Indie může být problém.

„Dovážet do Indie cokoli souvisejícího s konopím je stále komplikovaný úkol, nicméně místní podniky se snaží vytvořit plán pro dovoz s celníky a místní vládou,“ uvádí zpráva. “Vzhledem k dlouhé historii Indie s konopím a nedostatkem místní produkce jsme si jisti, že tyto problémy se v blízké budoucnosti vyjasní.”

Čtěte také: Pěstitelé konopí jsou ohledně průmyslu „pesimističtí“, uvádí zpráva

Canxchange identifikovala Francii, Rusko a Německo jako nejlepší dodavatele konopného zrna na základě místa skladování.

Hurd objednávky zrušeny

Poptávka po konopných pazdeřích (shivs, pazdeří) pro stavební materiály a podestýlku pro zvířata celosvětově stále roste, uvedla Canxchange, když pozorovala rostoucí zájem v Jižní Africe, která takové výstupy neprodukuje.

“Jižní Afrika . . . aktivně získává pazdeří z EU, aby na jižní polokouli vyvíjela podniky s konopným betonem a konopnými bloky,“ uvádí zpráva.

Canxchange také uvedla, že dodavatelům, kteří dříve oznámili vyprodání svých zásob, byly některé objednávky zrušeny kvůli finančním omezením způsobeným globální finanční situací. Tyto společnosti nyní nabízejí hurd za výrazně snížené ceny, uvádí zpráva.

Zatímco poptávka po technických vláknech zůstala mezi výrobci izolací stabilní, indičtí výrobci textilu projevují rostoucí zájem. Většina z těchto společností již nakupuje vlákna od dodavatelů z EU, ale nadále sledují evropský trh s ohledem na kvalitu a cenu.

Ceny extraktů se stabilizují

Čtvrtletní zpráva uvádí, že ceny evropských izolátů zřejmě dosáhly dna v polovině až nízkých 300 EUR, přičemž někteří američtí výrobci nabízejí ceny vysoké 200 EUR. „Ale vzhledem k tomu, že logistické náklady jsou v tuto chvíli obzvláště drahé a ve hře jsou stále rizika celních orgánů, zdá se, že účastníci trhu upřednostňují nakládání s produkty z EU,“ navrhuje zpráva s tím, že levná biomasa pocházející z USA „začala mizet“, protože mnoho amerických farmářů se vzdalo pěstování konopí kvůli kanabinoidům, což vedlo k tomu, že ceny pomalu stoupaly nahoru.

„Jsme přesvědčeni, že tento trend bude pokračovat a že ceny začnou během příštích šesti měsíců dosahovat vysokých 300 eur,“ uvádí zpráva.

Zatímco ceny destilátů se v USA po snížení výroby stabilizovaly, výrobci v EU začali ceny tohoto extraktu snižovat. Oživení cen destilátů by mohlo být v nedohlednu, protože suroviny pro těžbu začnou zdražovat, protože se snižují dodávky biomasy a zvyšují se náklady na energii, uvádí zpráva.

Menší kanabinoidy

Canxchange také zaznamenala „velmi náhlý zájem“ o syntetický hexahydrokanabinol (HHC) mezi kupujícími kosmetiky a vape produktů, jejichž ceny klesly na zhruba 2 000 EUR/kg u produktů EU. Ceny ostatních minoritních kanabinoidů zůstaly v posledních několika měsících stabilní, CBN skladovaný v EU za 2 300 EUR/kg a THCv za 26 000 – 28 000 EUR/kg.

V dalších zjištěních ze zprávy srovnávacích testů Canxchange Q2 2022:

  • Nejisté ekonomické podmínky, včetně vysoké inflace, která ovlivňuje výrobní náklady, znamenají, že sentiment farmářů vůči konopí zůstává medvědí, zejména mezi většími pěstiteli.
  • Vedoucí postavení Německa v léčebném konopí bylo v posledních několika měsících jedním z hlavních tahounů celkového odvětví konopí v Evropě.
Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa