Lynxbroker.cz: Akcie Tilray v roce 2023: Expanze do Evropy i akvizice Hexo Corp.

Lynxbroker.cz: Akcie Tilray v roce 2023: Expanze do Evropy i akvizice Hexo Corp.

Jak si vedou akcie Tilray v roce 2023? Firma expanduje do Evopy a potvrdila akvizici s Hexo Corp. Podíváme se také na aktuální novinky a hospodářské výsledky společnosti. Povolil americký Úřad pro potraviny a léčiva označovat produkty CBD za jako doplněk stravy? A víte, jak investovat, když se výnosová křivka navrací k normálu? To vše si prozradíme v dnešním článku. Nebude chybět ani rozbor cenového grafu akcie TLRY.

Akcie Tilray: Společnost potvrdila akvizici s HEXO Corp.

Tilray se řadí mezi farmaceutické společnosti, které se však zabývají dost specifickým produktem – léčivým konopím. Tilray má kvůli americkým federálním zákonům rezidenturu v kanadském Torontu. Dále působí v Austrálii, Novém Zélandu, Německu, Latinské Americe a dalších zemích. Tilray byla vůbec první kanadská společnost, která do Spojených států začala exportovat léčebné konopí na lékařské testy.

Firma byla založena v roce 2014 a IPO se datuje do roku 2018. Tehdy se jedna akcie kupovala za 17 USD a během několika týdnů cena vzrostla až na 300 USD, což je dosavadní historické maximum. V roce 2018 se jednalo o velmi silný hype, který však příliš dlouho nevydržel. Dovolil bych si říct, že tehdejší agresivní růst ceny o cca 1 600 % neměl vůbec fundamentální základ.

Nedávno se objevila zpráva, že společnost Tilray jedná o koupi konkurenční společnosti HEXO Corp., jejímž byznysem je též konopný průmysl. Už jenom kvůli této zprávě vzrostly akcie Hexo o desítky procent. Společnost Tilray ve chvíli zveřejnění svých hospodářských výsledků akvizici skutečně potvrdila.

Tilray chce akvizici uskutečnit za 250 milionů USD. Zajímavé na tom je, že podstatný objem této částky se vlastně uskuteční pomocí uplatnění konvertibilního dluhopisu. Když se věřitel rozhodne tento specifický dluhopis uplatnit, smění je za akcie dané společnosti v hodnotě dluhopisů. Konkrétně má jít o částku až 173 milionů USD. Tyto konvertibilní dluhopisy firma Tilray získala od bývalého věřitele společnosti Hexo. Zbývající hodnotu transakce ve výši 75 milionů USD zaplatí firma v akciích Tilray.

Autor: Jaroslav Jarolím

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa