Jaro, konopí a salát? Naprosto a s chutí!

Jaro, konopí a salát? Naprosto a s chutí!

Jaro je tu. Vydejte se mu vstříc prostřednictvím odlehčeného jarního jídelníčku, který nabije organismus energií a především dávkou vitamínů, minerálních látek a živých enzymů.

Příroda je moudrá, a tak nám nabízí vše, co právě potřebujeme. Jarní příroda je plná divokých bylinek, které skvěle zapadnou do jarního jídelníčku, nejenom pro svoji chuť, ale především o očistné účinky a schopnost podporovat činnost jater. Právě játra nám na jaře dělají velkou službu, protože právě játra nám pomáhají připravit se na jaro s čistým, zdravým a vitálním tělem.

Konopné produkty jako je konopný olej či loupaná konopná semínka jsou zdrojem minerálů, bílkovin a méně nasycených tuků. Skvěle obohatí váš jídelníček a jsou skvělým pomocníkem při držení diet či jako sportovní doplňková strava. Včele je doporučujeme je využít při dozdobení či obohacení salátů nebo jen tak jako doplněk stravy v podobě pražených loupaných semínek.

Jako „zdravou“ alternativu k standartním loupaným konopným semínkům použijte i opražená konopná semínka ochucená solí či kořením. Jsou skvělá i jen tak na chuť. Sladce chutnají obalená v karamelu a jsou výtečná třeba ovocným salátům.

Pravidlo, že nejzdravější jsou pokrmy čerstvé či jen lehce tepelně zpracované, platí u konopných dvojnásob. „Pro zachování kvality esenciálních mastných kyselin by semínko ani olej neměly být zahřívány na více než 45 stupňů Celsia. Vylisovaný olej je třeba chránit nejen před teplem, ale také před vzduchem a světlem. Oxidace kyselin totiž způsobuje žluknutí a činí jej nepoživatelným,“ upozorňuje Jiří Stabla.

Loupaná konopná semínka poslouží jako výživná ozdoba mnoha pokrmům a mohou se stát také klíčovou ingrediencí jarních zeleninových jídel, třeba jarního zeleninového salátu .

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa