Mezinárodní skupina naléhá na vytvoření společného jazyka pro konopí

Mezinárodní skupina naléhá na vytvoření společného jazyka pro konopí

Vytvoření společného jazyka pro konopí může odemknout inovace a usnadnit začlenění konopných produktů do globálních dodavatelských řetězců, podle stanoviska vydaného tento týden Federací mezinárodních organizací pro konopí (FIHO).

Cílem tohoto dokumentu je především odlišit konopí od marihuany, což je křižovatka, která často způsobuje zmatek mezi spotřebiteli, a proto negativně ovlivňuje poptávku, a jeho cílem je vyjasnit terminologii pro tvůrce politik a v konečném důsledku snížit související rizika a náklady pro zemědělce.

Přináší jasnost

Přetrvávající zmatek odradil zemědělce od výroby konopí a zabránil tomu, aby konopí dosáhlo svého plného potenciálu jako nové tržní plodiny, která představuje příležitosti v oblasti krmiv pro zvířata, textilií, bioplastů, stavebních materiálů, regenerace půdy a uhlíkových kreditů.

„Vzhledem k tomu, že jak produkce konopí, tak regulované trhy pro jiná použití konopí se v mnoha zemích po celém světě znovu objevují, zmatek bude jen narůstat, aniž bychom informovali a vzdělávali politické činitele a profesionální regulační orgány,“ varuje list.

Zatímco marihuana s vysokým obsahem THC a konopí s nízkým obsahem THC jsou samostatné odrůdy stejného rostlinného druhu, Cannabis sativa L, zmatek přetrvává především kvůli přetrvávajícím mylným představám v důsledku drogových válek 20. století. Terapeutické a rekreační využití marihuany je úzce spojeno s koncentrovanými a izolovanými kanabinoidy a zahrnuje zdravotní aspekty, ale to není případ konopných produktů, poznamenává FIHO.

Definice ‚konopí‘

FIHO uvedla, že doporučení pomohou jednotlivým jurisdikcím vyvinout předpisy, které i když budou uznávat rozdíly mezi jednotlivými zeměmi, jasně odliší marihuanu od konopí.

Doporučení definují „výrobky z konopí“ jako všechny výrobky získané z konopí, které splňují předpisy v jurisdikci, kde jsou uváděny na trh. „Je třeba náležitě zohlednit: stávající regulační rámce pro potraviny, krmiva a materiály; práva zemědělců; potřeba přístupu a sdílení přínosů pro tradiční a původní odrůdy,“ uvádí list.

„Konopí“ by bylo definováno jako odrůda Cannabis sativa L., vědecký název pro rostlinný druh, který zahrnuje jak marihuanu, tak konopí. Definice se vztahuje na jakoukoli část rostliny konopí, ve které koncentrace THC v květech a listech nepřesahuje maximální úroveň stanovenou místními úřady. Většina zemí po celém světě používá obecně přijímaný limit THC 0,3 % pro plodiny na poli, ale některé nedávno zvýšily nebo přijaly 1,0 % THC jako práh pro konopí.

Doporučení by také odlišila plodiny konopí od produktů z konopí a limity THC by zakládaly na množstvích v těchto konečných produktech, spíše než v samotné sklizené rostlině. „Tam, kde obavy zúčastněných stran činí tento přístup nedosažitelným, měl by být přijat regulační systém, který rozlišuje plodiny na základě použití/účelu (vláknina, zrno a květy a listy květenství), aby se opylované konopí jako zemědělská plodina zbavilo vědecky zbytečných testů. břemena,“ doporučuje list.

Adresování obchodního zákoníku

FIHO také vyzývá k vyjasnění terminologie konopí v kódu Harmonized Tariff Schedule (HTS), což je systém používaný ke klasifikaci zboží pro mezinárodní obchod. Organizace uvedla, že pracuje na konkrétních doporučeních v rámci HTS, což je základ pro cla, daně a další poplatky související s dovozem a vývozem.

FIHO uvedla, že nyní začne sdělovat doporučení národním a mezinárodním tvůrcům politik.

„Tímto novým postojem k terminologii ukazují hlavní globální aktéři konopného sektoru svou schopnost spolupracovat a mluvit jedním hlasem. Nyní očekáváme, že tvůrci politik přijmou tento postoj a použijí společnou terminologii ve všech regionech a zemích světa,“ řekl Daniel Kruse, místopředseda představenstva FIHO, který je také prezidentem Evropské asociace průmyslového konopí.

FIHO byla založena minulý rok skupinou 20 globálních konopných organizací zastupujících 50 zemí, aby se zabývala klíčovými problémy, které ovlivňují průmysl po celém světě, a aby se spojila s příslušnými mezinárodními orgány, jako je Výbor OSN pro narkotika, Světová zdravotnická organizace. , Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj a Organizace OSN pro výživu a zemědělství.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa