4C Labs říká, že nová dohoda o dodávkách TGOD otevírá v UK dveře pro „novou vlnu“ kanadského léčebného konopí

4C Labs říká, že nová dohoda o dodávkách TGOD otevírá v UK dveře pro „novou vlnu“ kanadského léčebného konopí

Společnost 4C LABS oznámila nové spojení s kanadským výrobcem konopí BZAM, díky kterému bude během příštích dvou let do Velké Británie dovážet 1 200 kg léčebného konopí.

Společnost se sídlem ve Spojeném království, která provozuje vlastní pěstební zařízení o rozloze 55 000 čtverečních stop na Guernsey, věří, že dohoda jí umožní vytvořit „dominantní“ oporu na rozvíjejícím se britském trhu.

Kromě toho však 4C Labs naznačuje, že toto spojení představuje „přední konec klínu“ pro nový a výrazně zlepšený příliv dovozu léčebného konopí od „nové vlny“ kanadských producentů.

„Tyto produkty budou reagovat na požadavky spotřebitelů lékařského konopí ve Spojeném království na produkty za lepší cenu a lepší kvalitu,“ řekl pro Business of Cannabis Greg Dobbin, generální ředitel 4C Labs.

Dohoda

Společnost BZAM kótovaná na kanadské burze cenných papírů, která má současnou tržní hodnotu těsně pod 40 milionů kanadských dolarů, oznámila zahájení transakce minulý týden .

Dceřiná společnost BZAM The Green Organic Dutchman (TGOD) slíbila podle podmínek „strategické distribuční smlouvy“ dodávat společnosti 4C Labs 600 kg květin ročně po dobu následujících dvou let.

Produkt EU GMP společnosti TGOD bude údajně „prvním z mnoha nových, na trhu ověřených produktů, které 4C Labs ve Spojeném království uvede na trh“ v posledním čtvrtletí tohoto roku poté, co úspěšně zajistila své dovozní a distribuční licence od UK Medicines and Healthcare. Agentura pro regulaci produktů (MHRA) v září loňského roku. 

Pan Dobbin věří, že tato nově zajištěná dohoda o dodávkách umožní jeho společnosti řešit mnoho problémů, které v současné době pronásledují britský průmysl léčebného konopí, jmenovitě nekvalitní produkt, nekonzistentní dodávky a nedostupné ceny.

Vysvětlil, že podle jeho názoru lze mnohé z těchto problémů připsat chybám, kterých se dopustila první vlna velkých kanadských producentů konopí, jako jsou Canopy Growth, Aurora, Tilray, Hexo a Aphria.

Zatímco dominance kanadského dodavatelského řetězce byla od roku 2018 odstraněna , podle nejnovější evropské zprávy o konopí společnosti Prohibition Partners stále představuje druhého největšího dodavatele květin do Spojeného království.

Zdroj: The European Cannabis Report: 8th Edition

„Když původní kanadské společnosti přišly na svět, dostaly spoustu peněz v hotovosti a v podstatě neměly ponětí, co dělají, pokud jde o růst. Dostali okno na nákup genetiky, takže šli na internet, šli na šedý trh a koupili si nestabilizovanou genetiku,“ řekl pan Dobbin.

Pokračoval, že to vedlo k tomu, že tyto společnosti produkovaly velké množství nekvalitních produktů, které kvůli síle nezákonného trhu měly problém prodat lokálně. Jako takový začali vyvážet tuto květinu jako léčebné konopí do Spojeného království a Německa jako „následný nápad“.

Kromě toho se domnívá, že vzhledem k současné finanční krizi těchto společností jsou tyto společnosti „bohužel odsouzeny k záhubě díky své původní strategii a jen těžko se budou zotavovat“.

Nová vlna producentů konopí 

Zdá se, že tato první vlna dominantních kanadských hráčů bude strmě klesat, přičemž téměř všichni nadále bojují se stovkami milionů ročních ztrát a podíl na domácím trhu deseti největších licencovaných výrobců klesá ze 75 % v roce 2021 na přibližně 60 % na konci roku 2022.

Mezitím skupina kanadských společností, „které nebyly tak brzy na večírku a byly podkapitalizované“, tiše budovaly svůj genetický profil a vyvíjely řadu produktů, které „rezonují s lidmi“.

Pan Dobbin navrhl, že tyto společnosti, včetně BZAM, TGOD, Organigram, Pure Sunfarms a Decibel, nyní zaplavují trh levnými prémiovými produkty.

Vzhledem k tomu, že kanadské velkoobchodní ceny zůstávají nízké a spotřební daně se nedaří posunout navzdory neustálým výzvám z odvětví, tato nová vlna společností nyní také hledá dotaci svých příjmů ve Spojeném království a Evropě.

Prostřednictvím těchto nových dodavatelských cest doufaly 4C Labs, že budou schopny „o 40 % podkopat nelegální trh i lékařský trh“, a zároveň překonat oba v kvalitě.

„Když mluvím o přední části klínu, myslím, že konečně vidíme společnosti, které se dostaly dolů, aby se pokusily pochopit, jak vyrábět produkty, které osloví spotřebitele, které dosáhly úspěchu tím, že na první místo postavily spotřebitele, a hledají co mohou dělat na mezinárodních trzích.“

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa