Jaká je největší země na světě, která užívá marihuanu?

Jaká je největší země na světě, která užívá marihuanu?

V roce 2023 se Indie stává nejlidnatější zemí světa. Exotický národ je známý pro Bollywood, úžasné látky, technologie, velký milostný příběh, Kámasútru a jejich kuchyni. Ale jaký je jejich názor na marihuanu? No, je to trochu složité.

Před tím, než je Britové kolonizovali a učinili z nich součást velké říše, byla Indie řadou malých národů. V roce 1947 se odtrhli od Spojeného království a stali se nezávislými pod vedením prvního indického premiéra – Džaváharlala Nehrúa. Indie má 28 států, z nichž každý má kulturní identitu starou tisíce let. Indie má 22 samostatných úředních jazyků a domovem celkem 121 jazyků a 270 mateřských jazyků. Je také domovem nejstaršího jazyka na světě, hindštiny.

Hlavním náboženstvím Indie je hinduismus. Třetí největší náboženství má trojici bohů: Brahma stvořitel, Višnu ochránce a Šiva ničitel. Shiva byl fanouškem marihuany. Konopí je jednou z nejposvátnějších hinduistických rostlin a ve čtvrté Védě je napsáno  , že zmírňuje úzkost. Proto se používá posvátná duchovní a náboženská rostlina.

Maha Shivaratri také známý jako ‚noc Shiva‘ je hlavní svátek v Indii. V tento den hinduisté uctívají Pána Šivu a jeho manželku Párvatí s tisíce let starými zvyky a tradicemi. Podle legendy to byla noc, kdy se Šiva oženil se svou nevěstou a poprvé zažil krásu lásky a potěšení ze sexu. Konzumace marihuany je považována za součást dovolené. Šiva , jak se věří, používal marihuanu jak k relaxaci, tak k lepšímu soustředění při meditaci. Tradice žije dodnes po celém světě. 

Během Holi, každoročního hinduistického festivalu barev, se objevuje nápoj zvaný thandai, což v doslovném překladu znamená „ochlazení“. V závislosti na tom, kam jdete, může být tradiční mléčná směs doplněna náznaky jedlého indického konopí zvaného bhang. Bhang má pro Indy kulturní význam.

co je bhang? Avokádově zelená pasta vyrobená z mladých listů, květů a stonků rostliny konopí, které se namočí, rozemele a poté smíchají s plnotučným mlékem nebo jogurtem, aby vznikl koktejl. Právní status konopí v Indii je nejasný. V některých státech je to přípustné, v jiných a z federálního hlediska ne. Ale jděte na projížďku na mnoha místech a narazíte na vládní obchody s nápisem „Bhang Shop“ jasně šarlatovým písmem. Bhang je v zemi velmi populární a uznávaný.

Národ protikladů, vymáhání a legalizace marihuany v Indii je trochu matoucí Assam Ganja and Bhang Prohibition Act z roku 1958 zakazuje prodej, držení, nákup a konzumaci ganja a bhang. Bombajský prohibiční zákon z roku 1949 zakazuje výrobu, držení a konzumaci bhangu a látek obsahujících bhang bez licence v Maháráštře.

Dokonce i držení zakázaných drog (trávy nebo marihuany) v Indii je podle zákona NDPS trestným činem. Účel držení drogy není relevantní a trest závisí na množství držené drogy. Pokud by byl člověk přistižen při drogách nebo byl zjištěn jako narkoman, nebyl by stíhán, pokud by se dobrovolně rozhodl podstoupit odvykací léčbu.

Jak by řekl Shiva: „Můžete se svobodně rozhodnout, ale nejste osvobozeni od důsledků těchto rozhodnutí. V Indii můžete pít, konzumovat a meditovat s marihuanou, pokud vás nechytí nesprávná osoba. Pokud pak, je to vyjednávání o tom, co bude dál.

Zdroj: thefreshtoast.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa