Businessofcannabis.com: Lucembursko ukončilo prohibici konopí!

Businessofcannabis.com: Lucembursko ukončilo prohibici konopí!

Lucemburští poslanci schválili většinou (38 poslanců hlasovalo pro, 22 proti) návrh zákona o legalizaci domácího pěstování a držení konopí pro rekreační účely za dodržení přísných předpisů .

Konzumace, držení a pěstování 4 rostlin konopí, pokud nejsou vidět zvenčí, je nyní legalizováno pro dospělé v domácnostech, nicméně tyto zůstávají na veřejnosti zakázány.

Pokuta za držení konopí na veřejnosti se snižuje na 25 až 500 eur v množství do tří gramů. Při více než třech gramech bude zatím stále hrozit trestní stíhání, až šest měsíců vězení nebo pokuta 2500 eur.

Očekává se, že zákon bude zveřejněn v Úředním věstníku do konce tohoto týdne nebo začátkem příštího týdne.

„Semena pro domácí pěstování zatím nejsou v obchodech v Lucembursku k dispozici, lidé si je budou muset koupit online nebo v zahraničí,“ uvádí ministerstvo spravedlnosti a upřesňuje, že „kontroluje, zda jsou semena v dané zemi legálně dostupná“.

Povolení soukromého pěstování a spotřeby v soukromé sféře by mělo být pouze „prvním krokem“ na cestě k úplnějšímu schválení konopí.

„Druhým krokem je rozvoj řetězců produkce a prodeje konopí kontrolovaných státem,“ uvedla zpravodajka soudního výboru Josée Lorsché. V dlouhodobějším horizontu jsou plánována i prodejní místa.

Lucembursko je po Maltě druhou zemí Evropské unie , která v prosinci 2021 ukončila prohibici konopí.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa