K vzhledem hledání nových finančních prostředků, Dánská společnost pro lékařské konopí Stenocare oznamuje řadu inovací!

K vzhledem hledání nových finančních prostředků, Dánská společnost pro lékařské konopí Stenocare oznamuje řadu inovací!

DÁNSKÝ provozovatel léčebného konopí Stenocare zveřejnil za poslední měsíc řadu provozních aktualizací, protože doufá, že získá až 30 milionů DKK (1DKK = 3,19CZK) v novém vydání práv.

Spolu se spuštěním nové IT platformy, která umožňuje lékařům zakládat vlastní léčebné konopné kliniky, oznámila společnost Stenocare poprvé uvedení svých produktů do Německa, což znamená svůj šestý a dosud největší trh a také „významný pokrok“. “ ve vývoji své „nové generace“ konopných olejů.

Proud oznámení, z nichž některá byla údajně „neočekávaná“, přichází, když se společnost snaží přivítat nové investice na financování svých ambiciózních plánů na nadcházejících 12 měsíců a expandovat na ještě další trhy v celé Evropě.

Dnes ráno společnost oznámila, že její počáteční emise práv byla přepsána s mírou upisování kolem 127 %, čímž společnost získala celkové úpisy v hotovosti ve výši 13,6 mil. DKK.

Problém s právy

Dne 15. května společnost Stenocare oznámila spuštění nové emise práv s cílem zvýšit hrubý výnos až 29,7 mil. DKK.

Navýšení bude podle generálního ředitele společnosti Stenocare Thomase Skovlunda Schnegelsberga provedeno ve třech jednotlivých transakcích a je prováděno ze tří hlavních důvodů.

Počáteční emise práv společnosti Stenocare, která nabízí 2,3 milionu nových akcií za cenu 4,58 DKK (53p) za kus, byla zahájena 24. května 2023 a skončila minulý týden (8. června).

Společnost Stenocare původně doufala, že získá maximálně 10,7 mil. DKK (1,23 mil. GBP), přičemž již byly splněny předúpisové závazky v hotovosti ve výši 3,2 mil. DKK a záruční závazky ve výši 6,1 mil. DKK.

Druhá transakce 1,1 milionu akcií, jejímž cílem je získat maximálně 7,8 milionu DKK, má být spuštěna v prosinci 2023, přičemž třetí část je plánována na červen 2024 s cílem získat dalších 11,2 milionu DKK.

„Není to tak, že bychom právě teď přijali 30 milionů DKK, protože to nepotřebujeme. Ale víme, že to budeme potřebovat v různých fázích,“ řekl pan Schnegelsberg Business of Cannabis.

Dále vysvětlil, že finanční prostředky budou použity na tři hlavní cíle, prvním a nejjednodušším je splatit své krátkodobé dluhy a „zlepšit naši rozvahu“, což v současnosti činí celkem 10,6 mil. DKK, 2 DKK. 3 z toho budou splaceny z původní emise práv.

Nové trhy 

Druhým základním cílem investice je investice na „současné trhy, na kterých musíme řídit prodej“, přičemž společnost očekává, že do konce roku překoná své současné operace.

Kromě toho společnost Stenocare nasměruje část svých nově získaných peněz do expanze na nové trhy, přičemž další spuštění se očekává do konce kalendářního roku a cílem je dosáhnout „minimálně 10 zemí“.

Společnost Stenocare nyní působí v šesti zemích po celé Evropě, včetně Dánska, Švédska, Norska, Spojeného království a Austrálie a od 25. května také v Německu.

Výrobce léčebného konopného oleje minulý měsíc oznámil, že jeho produkty byly nyní schváleny k prodeji v Německu, které je do jisté míry největším evropským trhem, Federálním institutem pro léčiva a zdravotnická zařízení (BfArM).

Prostřednictvím partnerství s místním operátorem ADREX Pharma, se kterým společnost Stenocare podle svých slov „intenzivně“ spolupracuje od roku 2022, společnost očekává uvedení svého oleje 10 mg/ml THC a 10 mg/ml CBD do srpna 2023.

Zatímco pan Schnegelsberg řekl, že schválení Bfarm proběhlo před očekáváním, původně se očekávalo, že projde „po létě“, zůstal „skromný“ ohledně potenciálních příležitostí, které tento nový trh společnosti přinese.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa