USA: Legalizace konopí přinesla Americe 61% pokles počtu vězňů souzených za marihuanu

USA: Legalizace konopí přinesla Americe 61% pokles počtu vězňů souzených za marihuanu

Počet lidí ve vazbě Federálního úřadu pro věznice (BOP) za konopí se od roku 2013 do roku 2018 snížil o 61 %, podle nejnovější zprávy Úřadu pro spravedlnost.

I když to ukazuje pokles počtu uvězněných osob za konopí od zahájení mnoha legálních trhů s konopím, údaje za rok 2018 až do současnosti nejsou ve zprávě zahrnuty – což je časové období, kdy bylo spuštěno několik dalších legálních trhů s konopím.

Nicméně, Dr. Alexis Piquero, ředitel BJS, ve svém prohlášení ke zprávě uvedl: „Ačkoli počet lidí ve federálních věznicích za drogové trestné činy během tohoto pětiletého období klesl, stále tvořili velký podíl – téměř polovinu.

„Zároveň jsme viděli rozdíly podle typu použité drogy, přičemž více lidí bylo uvězněno za heroin a metamfetaminy a méně za marihuanu a kokain.“

Kromě údajů ukazujících pokles počtu uvězněných osob za konopí údaje ve zprávě také ukazují, že přibližně 60 % všech lidí ve vazbě BOP za drogové trestné činy na konci fiskálního roku 2018 obdrželo povinné minimální tresty, včetně 4 % za konopí.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa