Albánie: I přes tvrdý odpor legalizuje léčebné konopí

Albánie: I přes tvrdý odpor legalizuje léčebné konopí

V zemi kdysi známé jako evropská křižovatka obchodu s marihuanou, parlament legalizuje marihuanu pro lékařské použití. Albánský parlament v pátek legalizoval konopí pro léčebné účely.

Parlament hlasoval poměrem 69:23, aby umožnil omezené a kontrolované pěstování rostlin konopí.

Jak bude léčebné konopí regulováno není zatím zcela jasné. Nicméně vláda věří, že povolení omezené produkce konopí může zvýšit daňové příjmy 

Pěstování marihuany v Albánii v minulosti vzkvétalo, protože pašeráci drog zneužívali nedostatek silného vládnutí v postkomunistické zemi. Po nástupu k moci v roce 2013 si levicová vláda Socialistické strany premiéra Ediho Ramy stanovila za hlavní cíl zničení rostlin konopí. Během příštích dvou let zničila miliony rostlin konopí v odhadované tržní hodnotě 8,5 miliardy dolarů, více než dvě třetiny tehdejšího ročního hrubého domácího produktu země.

V roce 2014 byl policista smrtelně zastřelen při zásahu proti vesnici na jihu pomocí obrněných transportérů. Policie se dostala pod palbu automatických zbraní a raket od pěstitelů drog.

Albánie je stále hlavní trasou pro obchodování s tvrdými drogami. Policie stále zasahuje proti ojedinělým případům pěstování konopí, ale mnohem méně často než před deseti lety.

Zdroj: www.foxnews.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa