JAR – V Kapském Městě otevírají nejvyšší hotel z konopí „Hemp“ (Video)

JAR – V Kapském Městě otevírají nejvyšší hotel z konopí „Hemp“ (Video)

S 12 patry, úchvatným výhledem na Stolovou horu a minimální ekologickou stopou, nejvyšší budova světa vyrobená z průmyslového konopí brzy otevře své brány.

Dělníci v centru Kapského Města dokončují 54pokojový Hemp Hotel, který má být dokončen v červnu. 

K vyplnění stěn budovy byly použity konopné bloky získané z rostliny konopí, které jsou podepřeny betonovou a cementovou konstrukcí.

Konopné cihly jsou ve stavebním světě stále oblíbenější díky svým izolačním, ohnivzdorným a klimaticky šetrným vlastnostem. 

Bloky, které se používají zejména v Evropě pro tepelnou renovaci stávajících budov, jsou uhlíkově negativní – jejich produkce odsává z atmosféry více plynů ohřívajících planetu, než do ní dává. 

„Továrna absorbuje uhlík, umístí se do bloku a poté je uložena v budově na 50 let nebo déle,“ říká Boshoff Muller, ředitel společnosti Afrimat Hemp, dceřiné společnosti jihoafrické stavební skupiny Afrimat, která cihly vyrobila. hotel.

„To, co tady vidíte, je celý pytel plný uhlíku, a to doslova,“ říká Muller, když poplácává pytel mulče v cihelně na okraji Kapského Města, kde se konopné pazdeří, voda a vápno mísí dohromady, aby bloky. Průmyslové konopí používané pro Hemp Hotel muselo být dovezeno z Británie, protože Jižní Afrika zakázala místní produkci až do loňského roku, kdy vláda začala vydávat povolení k pěstování. 

Prezident Cyril Ramaphosa označil rozvoj odvětví konopí a konopí v zemi za ekonomickou prioritu a řekl, že by to mohlo vytvořit více než 130 000 pracovních míst.

Afrimat Hemp se nyní připravuje na výrobu svých prvních bloků vyrobených pouze z jihoafrického konopí.

Architekt hotelu Hemp Hotel Wolf Wolf to vidí jako změnu hry, aby se budovy z konopí rozšířily v tomto koutě světa.

„Neměl by to být jen špičkový produkt,“ říká Wolf, jehož firma se podílí na několika projektech sociálního bydlení v Jižní Africe a sousedním Mosambiku.  

Otázkou však zůstává cena. 

„Konopí je o 20 % dražší na stavbu“ ve srovnání s konvenčními materiály, říká Wihan Bekker, konzultant společnosti Afrimat Hemp pro uhlík. 

Ale jak se svět snaží snížit emise uhlíku, firma vidí „obrovské příležitosti“ pro své zelené cihly, říká Bekker. 

Uhlíkové kredity – povolení obvykle související s výsadbou stromů na ochranu tropických deštných pralesů, které společnosti kupují, aby kompenzovaly své emise – by mohly pomoci učinit bloky z konopného betonu finančně přijatelnější, říká.

„Můžeme financovat lesy, nebo můžeme financovat někoho, kdo bydlel v konopném domě,“ dodává Bekker. „Je to stejný princip.“

Uhlíková stopa domu o velikosti 40 metrů čtverečních postaveného z konopí je podle Afrimat Hemp o tři tuny CO 2  nižší než u konvenční budovy. 

„Vidíme to jako trochu majákový projekt,“ říká Muller o hotelu Hemp. 

„Ukazuje to, že konopí má své místo ve stavebním sektoru.“

Hemp Hotel byl uznán jako „nejvyšší budova na světě s materiály na bázi konopí“ Stevem Allinem, ředitelem irské International Hemp Building Association. —  AFP

Zdroj: cannabisbusinessafrica.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa