RFK Jr. se zavazuje legalizovat marihuanu a psychedelika pro léčebná centra (Video)

RFK Jr. se zavazuje legalizovat marihuanu a psychedelika pro léčebná centra (Video)

Robert F. Kennedy Jr., demokratický kandidát na prezidenta v roce 2024, říká, že by legalizoval marihuanu a psychedelika, pokud by byl zvolen do Bílého domu – a zdanil by obě látky, přičemž by výnosy použil k vytvoření „léčebných center“, kde se lidé zotavují z drogové závislosti. mohli naučit ekologické zemědělství jako terapeutický nástroj. Vyjádřil také podporu pro uvolnění bankovních služeb pro konopný průmysl.

Kandidátův postoj k reformě protidrogové politiky byl v době, kdy vstoupil do závodu, vágní – ale rychle se dostal do ostrého středu, protože prosazoval progresivní politiku, která v některých případech dalece přesahuje stávající politiku prezidenta Joea Bidena.

Během rozsáhlé radniční akce s NewsNation ve středu Kennedy mluvil o svých vlastních bojích se závislostí během svého mládí a lekcích, které si odnesl ze svých desetiletí zotavování. I když řekl, že obecně není z těch, kteří by doporučovali lék k léčbě zneužívání návykových látek, ve své vlastní rodině viděl, jak psychedelika mohou usnadnit typ psychologického léčení potřebného pro dlouhodobé zotavení.

„Legalizoval bych psychedelické drogy – nějakou formu legalizace,“ řekl a dodal, že si nezbytně nepředstavuje komerční trh, kde by kdokoli mohl navštívit obchod a koupit si látky, ale že by tam měl být regulovaný přístup. Jeho plán však nekončí pouhou legalizací.

„Chystám se dekriminalizovat marihuanu na federálním základě, umožním státům ji regulovat, pokračovat ve federálním zdanění a použít tyto daně k financování programů obnovy,“ řekl . „A totéž bych udělal pro psychedelické drogy, které by podle mě neměly být kriminalizovány.“

Program zotavení z konopí a psychedelických léků financovaný z daní, který má na mysli, je inspirován italským léčebným centrem San Patrignano, které přijímá lidi bojující se závislostí nebo ty, kteří jsou ohroženi, a poskytuje podporu prostřednictvím zemědělského přístupu. Obyvatelé se zapojují do činností, jako je zahradnictví, lesnictví a péče o zvířata.

„To je to, co tady musíme postavit,“ řekl. „Jako prezident bych udělal dekriminalizaci marihuany. Vytvořím bezpečné bankovní zákony pro lidi, kteří to prodávají, zdaním je federálně a ty peníze použiji na vybudování těchto léčebných center ve venkovských oblastech – v depresivních venkovských oblastech – po celé zemi, kde mohou děti pěstovat biopotraviny a jíst. dobře a uzdravují se duchovně, fyzicky a emocionálně.“

Poznámka o „zákonech o bezpečném bankovnictví“ se zdá být odkazem na dvoustranný zákon o bezpečném a spravedlivém prosazování (SAFE), který má chránit finanční instituce, které spolupracují se státními legálními podniky s konopím, před penalizací federálními regulátory. Návrh na zavedení federální daně z prodeje marihuany by však šel mnohem dále než tato postupná reforma.

Kritizoval také mnohé ze stávajícího přístupu k léčbě drogové závislosti v USA.

„Mám velmi dobrou představu o tom, co funguje, a vizi toho, co musíme v této zemi udělat – a musíme udělat léčbu závislosti snadnou, jednoduchou a levnou,“ řekl Kennedy. „Mnoho odvětví [léčby drog] se z důvodu různých faktorů přeměnilo v téměř dravý průmysl.“

Pokud jde o psychedelika, kandidát řekl, že přezkoumal studie o látkách a „je tolik lidí, kterým pomáhají různými způsoby, a my to musíme usnadnit – možná je předepisovat nebo terapeuticky podávat.“

„Nevím o tom, že bych je kupoval jen v obchodech. Musím se na to všechno podívat,“ řekl. „Ale tak či onak musíme lidem usnadnit jejich používání způsobem, který by mohl být přínosem pro naše děti a pro všechny. Viděl jsem to ve své rodině, jaké to má výhody.“

Řekl, že „viděl zázračné uzdravení z psychedelických drog z PTSD od veteránů, kteří je užívali, od lidí, kteří trpěli těžkou depresí, OCD a mnoha, mnoha dalšími zraněními.“

„Neříkám plošnou legalizaci – ale musíme to usnadnit psychiatrům a terapeutům, kteří jsou vyškoleni, aby to mohli použít na svých pacientech [jako] experiment a uvidíme, zda dosáhneme dobrých výsledků,“ řekl Kennedy.

Byl také dotázán na stigmatizující způsob, jakým někteří popisují boj syna současného prezidenta se zneužíváním návykových látek, a jednoduše řekl, že závislost „je tragédie a je mazaná, je nepochopitelná, je matoucí a je opravdu těžké se s ní vyrovnat. Přeji jemu i jeho rodině to nejlepší.“

Kandidátovy komentáře přicházejí jen pár dní poté, co se trefil do guvernéra Floridy Rona DeSantise (R) a sdílel článek Marihuana Moment o odporu republikánského prezidentského kandidáta k federální dekriminalizaci marihuany.

Kennedy, syn bývalého generálního prokurátora Roberta Kennedyho a synovec prezidenta Johna F. Kennedyho, řekl, že jako prezident uzákoní reformu konopí, a řekl, že současný konflikt mezi státem a federální politikou je „absurdní“.

Zatímco Kennedyho názory na vakcíny si vysloužily kritiku od mnoha demokratů, zdá se, že se chce odlišit jinými způsoby na frontě protidrogové politiky, když voličům tvrdí, že by měl být nominován před Bidena.

V dalším neočekávaném zvratu z tohoto volebního cyklu Bidenův mladší bratr ve středu v rozhlasové show prozradil, že prezident je „velmi otevřený“ ohledně používání psychedelických léků k léčbě závislosti.

Marihuana Moment se nedávno zeptal nejvyššího představitele Bidena, amerického ministra zdravotnictví a sociálních služeb (HHS) Xaviera Becerry, na  současné myšlení ministerstva o psychedelické politice , ale řekl, že se musí „odložit“ expertíze Národního institutu pro zneužívání drog. (NIDA), která  aktivně podporuje možnosti financování  studia vědy a zákonů kolem psychedelik.

Mezitím další člen rodiny Kennedyů — tehdejší Rep. Joe Kennedy III (D-MA), který se během svého působení v Kongresu postavil proti reformě marihuany, také v roce 2020 řekl, že změnil své názory a podporuje legalizaci a podporuje zkoumání terapeutického potenciálu psychedelik .

Zdroj: marijuanamoment.net/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa