Yahoo.com: 26 největších marihuanových společností na světě

Yahoo.com: 26 největších marihuanových společností na světě

Tento článek bude diskutovat o 26 největších marihuanových společnostech na světě, porozumí některým nedávným průmyslovým trendům a orientuje se v budoucnosti marihuanového průmyslu. Pokud chcete přeskočit naši podrobnou analýzu, můžete zamířit přímo do 5 největších marihuanových společností na světě .

Analýza konopného průmyslu

Podle zprávy Fortune Business Insights měl celosvětový trh s konopím v roce 2022 hodnotu 43,72 miliardy USD. Očekává se, že do konce roku 2023 toto odvětví dosáhne hodnoty 57,18 miliardy USD a předpokládá se, že poroste složeným ročním tempem růstu 34,03 % do roku 2030 na hodnotu 444,34 miliardy dolarů.

Spojené státy americké byly jednou z prvních zemí, které legalizovaly léčebné použití konopí. Colorado a Washington byly mezi prvními, kdo legalizoval užívání marihuany v roce 2012. To vysvětluje, proč Severní Amerika dominovala celosvětovému trhu s konopím a v roce 2022 představovala 35,67 miliardy dolarů tržní hodnoty tohoto odvětví. Podle agentury Reuters k roku 2023 23 států napříč Spojené státy legalizovaly užívání konopí pro rekreační účely. Regionální trendy naznačují, že Kanada je rozvíjející se velmocí pro společnosti zabývající se konopím, což lze přičíst rychlé legalizaci a široké veřejnosti. 

Když se podíváme mimo oblast USA a Severní Ameriky, očekává se, že Evropa bude druhým nejrychleji rostoucím regionem, pokud jde o léčebné použití konopných produktů. Očekává se také, že region Asie a Tichomoří projde významným růstem v rámci měnících se vládních politik souvisejících s léčebným užíváním konopí. V červnu 2022 thajská vláda zrušila zákazy pěstování, produkce a prodeje konopí. Kromě toho, identifikace terapeutických přínosů marihuany, Německo, Finsko a Izrael povolily léčebné využití konopí ve větším měřítku.

Objeví se potenciální hlavní hráč

20. července Forbes oznámil , že Philip Morris International Inc. (NYSE:PM) se pokouší získat Syqe Medical za odhadem 650 milionů dolarů, izraelskou společnost zabývající se konopím. Tento krok bude katalyzátorem pro lékařský a konopný průmysl. Po úspěšném dokončení klinických studií proběhne akvizice, která potenciálně zařadí Syqe Medical mezi 10 nejlepších marihuanových společností na světě.

Produktem společnosti je inhalátor snižující bolest, který je podporován spíše syrovým léčebným konopím než jeho zpracovanými verzemi. Navíc se svými jedinečnými a inovativními funkcemi inhalátor navrhne vhodné dávkování pro každého pacienta. Země prvního světa, jako je Kanada, schválily inhalátor pro lékařské použití. Produkt však zatím není uveden na trh. Akvizice společností Philip Morris International Inc. (NYSE:PM) bude pro Syqe Medical a globální lékařskou komunitu zásadní změnou.

Inovace produktu

Od legalizace konopí začaly běžným zákazníkům vycházet vstříc společnosti tradičně specializované na léčivé konopné produkty. Tito zákazníci mají tendenci užívat konopí pro rekreační účely a neustále se vyvíjejí nebo využívají inovativní techniky. Lidé už například neomezují užívání konopí na kouření květin s jointy. Spotřebitelé začleňují do svého životního stylu výpary, topické přípravky a různé infuzní produkty. Tyto trendy umožňují stávajícím konopným společnostem vylepšit své produktové portfolio a proniknout na potenciální trhy.

Velké společnosti jako Jushi Holdings (JUSH.CN), Green Thumb Industries (OTC:GTBIF) a CuraLeaf Holdings (OTC:CURLF) nyní nabízejí vapes, květiny, poživatiny, jednorázové přípravky, kazety a konvenční léčivé produkty. Tyto společnosti obvykle působí ve zdravotnictví. Společnosti však diverzifikovaly své produktové portfolio, aby držely krok s měnícími se trendy. I když takové akce mohou být ziskové, odborníci mají tendenci posuzovat zdravotní rizika spojená s užíváním konopí.

Hlavní společnosti v marihuanovém průmyslu

Některé z největších marihuanových společností na světě, které dělají skoky v inovativní medicíně, zahrnují Curaleaf Holdings (OTC:CURLF), Tilray Brands, Inc (NASDAQ:TLRY) a Green Thumb Industries, Inc (OTC:GTBIF).

Curleaf Holdings (OTC:CURLF) je největší marihuanová společnost na světě. Společnost je lídrem v oboru a je průkopníkem v pěstování, výrobě a prodeji konopí ve Spojených státech. Pro fiskální rok 2022, Curaleaf Holdings (OTC:CURLF)údajnězvýšil své tržby o 12 % ve srovnání s fiskálním rokem 2021. Společnost nabízí řadu produktů pro dospělé a lékařské použití, včetně květin, jointů, topických přípravků, vaporizérů a poživatin.

Tilray Brands, Inc (NASDAQ:TLRY) je známé jméno v marihuanovém průmyslu. Tilray Brands, Inc (NASDAQ: TLRY) se specializuje na výzkum, pěstování, výrobu a distribuci léčivých produktů na bázi konopí ve Spojených státech. K 24. červenci společnost Tilray Brands, Inc (NASDAQ:TLRY) za poslední měsíc vzrostla o 21,36 %.

Dalším velkým jménem v marihuanovém průmyslu je Green Thumb Industries, Inc (OTC:GTBIF). Společnost nabízí produkty na bázi konopí pro rekreační a lékařské účely po celých Spojených státech. Mezi jejich oblíbené produkty patří gumy, vapes, sušené květy konopí a extrakty. Ve fiskálním roce 2022 Green Thumb Industries, Inc (OTC:GTBIF)vytvořenétržby ve výši 1 miliardy USD, což je meziroční nárůst o 14 %.

Naše metodika 

Při sestavování našeho seznamu jsme vzali v úvahu veřejné a soukromé společnosti působící v odvětví marihuany. Ke kvantifikaci velikosti veřejných společností jsme použili tržní kapitalizaci k 25. červenci. U soukromých společností jsme se spoléhali na jejich roční tržby za poslední fiskální rok nebo jakoukoli jinou kvantitativní metriku, která může ospravedlnit jejich velikost. Naše data jsme čerpali ze tří důvěryhodných zdrojů včetně Yahoo Finance, Crunchbase a Forbes.

Tržní kapitalizace byla upřednostněna jako metrika pro kvantifikaci velikosti společnosti, takže soukromé společnosti jsou na seznamu dříve. Jak postupujeme nahoru, najdeme veřejné společnosti.

Vezměte prosím na vědomí, že všechny společnosti uvedené v našem žebříčku jsou čistě marihuanovými společnostmi, a proto možná nenajdete společnosti, které jsou částečně nebo nepřímo vystaveny marihuanovému průmyslu.

26 největších marihuanových společností na světě

26. Trees Corporation (OTC:CANN)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 10,58 milionu USD

Trees Corporation (OTC:CANN) je vertikálně integrovaná společnost zabývající se konopím a řadí se mezi největší marihuanové společnosti na světě. Společnost Trees Corporation (OTC:CANN) působící především v maloobchodě a pěstování konopí byla založena v roce 2013 a v současné době zaměstnává 150 zaměstnanců.

25. Auxly Cannabis Group Inc. (OTC:CBWTF)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 16,07 milionu USD

Auxly Cannabis Group Inc. (OTC:CBWTF) je poskytovatelem spotřebitelsky baleného konopného zboží v Kanadě. Společnost nabízí řadu produktů souvisejících s konopím, včetně vapů, kazet, předrolí s infuzí, sušených květin a pilulek. Auxly Cannabis Group Inc. (OTC:CBWTF) byla založena v roce 1987 a v současnosti zaměstnává 420 lidí. K 25. červenci má společnost na volném trhu hodnotu 16,07 milionu dolarů.

24. MedMen Enterprises Inc. (OTC:MMNFF)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 27,664 milionů USD

MedMen Enterprises Inc. (OTC:MMNFF) je americký prodejce konopí. Společnost nabízí různé produkty z konopí pod obchodními názvy: MedMen Red a LuxLyte. MedMen Enterprises Inc. (OTC:MMNFF) provozuje obchody v Kalifornii, Nevadě, Illinois, Arizoně a Massachusetts a zaměstnává 428 lidí.

23. Corbus Pharmaceuticals Holdings Inc. (NASDAQ:CRBP)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 28,706 milionů USD

Corbus Pharmaceuticals (NASDAQ:CRBP) je biofarmaceutická společnost se sídlem ve Spojených státech amerických. Společnost je v současné době ve fázi 2 zkoušek vývoje kanabinoidních receptorů pro léčbu zánětu a fibrózy. Vzhledem k technické povaze společnosti se Corbus Pharmaceuticals (NASDAQ:CRBP) může pochlubit jedinečným portfoliem produktů, které přispívá k jejímu hodnocení jako dvacáté třetí největší marihuanové společnosti na světě. Společnost byla založena v roce 2009 a zaměstnává 33 zaměstnanců. 

Některé z největších marihuanových společností na světě, které dělají skoky v inovativní medicíně, zahrnují Curaleaf Holdings (OTC:CURLF), Tilray Brands Inc (NASDAQ:TLRY) a Green Thumb Industries (OTC:GTBIF).

22. Charlotte’s Web Holdings, Inc. (OTC:CWBHF)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 44,663 milionů USD

Charlotte’s Web Holdings, Inc. (OTC:CWBHF) je výrobcem léků ve Spojených státech. Společnost vyrábí, distribuuje, prodává a prodává wellness produkty kanabidiolu získané z konopí. Od svého založení v roce 2013 se Charlotte’s Web Holdings, Inc. (OTC:CWBHF) rozrostla o výrobu a prodej CBD krémů, kapslí, pleťových vod a produktů pro domácí mazlíčky. Společnost v současné době zaměstnává 170 zaměstnanců.

21. Village Farms International, Inc. (NASDAQ:VFF)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 70,531 milionů USD

Village Farms International, Inc. (NASDAQ:VFF) je společnost zabývající se farmářskými produkty se sídlem v Kanadě. Společnost působí ve čtyřech segmentech: Produkce, Cannabis-Kanada, Cannabis-US a Energy. Village Farms International, Inc. (NASDAQ:VFF) prodává zdravotní produkty na bázi kanabinoidů, včetně poživatin, lokálních aplikací a poživatin. Společnost byla založena v roce 1989 a v současnosti zaměstnává 1800 zaměstnanců a řadí se mezi největší marihuanové společnosti na světě.

20. Ayr Wellness Inc. (OTC:AYRWF)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 70,035 milionů USD

Ayr Wellness Inc. (OTC:AYRWF) je vertikálně integrovaná společnost zabývající se konopím se sídlem ve Spojených státech. Ayr Wellness Inc. (OTC:AYRWF) se zabývá pěstováním, výrobou a prodejem balených produktů z konopí. Od svého založení v roce 2017 přidala několik maloobchodních prodejen pod těmito značkami: AYR, Liberty Health Sciences a The Dispensary. To přispělo k umístění společnosti jako dvacáté největší marihuanové společnosti na světě. Společnost v současné době zaměstnává 2400 zaměstnanců.

19. InterCure Ltd. (NASDAQ:INCR

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 72,734 milionů USD

InterCure Ltd. (NASDAQ:INCR), je výrobce a prodejce konopí se sídlem v Izraeli. InterCure Ltd. (NASDAQ:INCR) je jednou z největších marihuanových společností na světě. Společnost se zabývá především výzkumem, vývojem, pěstováním a výrobou produktů souvisejících s konopím pro lékařské použití. Některé z produktů zahrnují konopný extraktový olej a sušená květenství konopí. Společnost byla založena v roce 1994 a v současné době zaměstnává 370 zaměstnanců.

18. Jushi Holdings Inc. (OTC:JUSHF)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 88,249 milionů USD

Jushi Holdings Inc. (OTC:JUSHF) je vertikálně integrovaná společnost zabývající se konopím se sídlem ve Spojených státech. Jushi Holdings Inc. (OTC:JUSHF) vyvíjí, vyrábí a distribuuje léčebné produkty a produkty na bázi konopí pro dospělé. Od svého založení si Jushi Holdings Inc. (OTC:JUSHF) dokázala vybudovat silnou reputaci značky v Pensylvánii, Virginii, Ohiu, Illinois, Kalifornii, Nevadě a Massachusetts. Jushi Holdings Inc. (OTC:JUSHF) nabízí řadu produktů CBD, včetně suchých květů konopí, vape cartridge, jednorázových a poživatin. V současné době má společnost 1 486 zaměstnanců. 

17. Organigram Holdings Inc. (NASDAQ:OGI)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 109,478 milionu USD

Organigram Holdings Inc. (NASDAQ:OGI) je výrobce a prodejce konopí působící po celé Kanadě prostřednictvím své silné maloobchodní sítě. Organigram Holdings Inc. (NASDAQ:OGI) nabízí produkty pro péči o konopí, včetně konopných květů, olejů a odpařovačů. Organigram Holdings Inc. (NASDAQ:OGI) nabízí produkty běžnému zákazníkovi i pro rekreační využití. Tyto produkty zahrnují předvalky, směsi a sušené květiny. Společnost byla založena v roce 2010, zaměstnává 882 lidí a patří mezi největší marihuanové společnosti na světě.

16. Planet 13 Holdings Inc. (OTC:PLNHF)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 122,467 milionů USD

Planet 13 Holdings Inc. (OCT:PLNHF) je integrovaná společnost zabývající se konopím se sídlem ve Spojených státech. Planet 13 Holdings Inc. (OCT:PLNHF) se specializuje na pěstování, distribuci a prodej konopných produktů, především pro lékařské a maloobchodní účely. S 639 zaměstnanci na plný úvazek a rozsáhlými operacemi je společnost 16. největší marihuanovou společností na světě. Společnost byla založena v roce 2002. 

15. MariMed Inc. (OTC:MRMD)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 140,53 milionů USD 

MariMed Inc. (OTC:MRMD) je výrobce léků se sídlem ve Spojených státech. MariMed Inc. (OTC:MRMD) se řadí mezi patnáctou největší společnost zabývající se marihuanou na světě. Společnost se specializuje na pěstování, produkci a distribuci konopí. MariMed Inc. (OTC:MRMD) nabízí konopné produkty pro dospělé, jako jsou květiny, koncentráty a žvýkací konopí pod obchodními názvy: Nature’s Heritage a Kalm Fusion. Společnost byla založena v roce 2011 a v současné době zaměstnává 637 zaměstnanců. 

14. Aurora Cannabis Inc. (NASDAQ:ACB)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 176,607 milionů USD

Aurora Cannabis Inc. (NASDAQ:ACB) je výrobce a distributor konopí se sídlem v Kanadě. Společnost vyrábí, distribuuje a prodává konopné produkty do tří hlavních segmentů: kanadské konopí, evropské konopí a množení rostlin. Aurora Cannabis Inc. (NASDAQ:ACB) také distribuuje konopné spotřebitelské a lékařské produkty v Evropské unii, Austrálii, Karibiku, Jižní Americe a Izraeli. Aurora Cannabis Inc. (NASDAQ:ACB) také poskytuje produkty kanabidiolu odvozeného z konopí (CBD) v Severní Americe. Mezi významné produkty pro dospělé patří Aurora Drift, San Rafael’71, Being a Greybeard. Mezi významné značky CBD patří Reliva a KG7. Díky široké nabídce produktů se Aurora Cannabis Inc. (NASDAQ:ACB) může pochlubit postavením čtrnácté největší marihuanové společnosti na světě. Společnost v současné době zaměstnává 1 338 zaměstnanců. 

13. Glass House Brands Inc. (OTC:GLASF)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 203,104 milionů USD

Glass House Brands Inc (OTC:GLASF) je výrobce a prodejce konopí se sídlem ve Spojených státech. Glass House Brands Inc. (OTC:GLASF) se řadí mezi třináctou největší společnost zabývající se marihuanou na světě. Společnost distribuuje surové konopí, konopný olej a konopné spotřební zboží prostřednictvím maloobchodních prodejen třetích stran a vlastněných maloobchodních prodejen. Společnost primárně působí v Kalifornii prostřednictvím svých dceřiných společností. Produkty na bázi konopí se podávají pod obchodními názvy: Glass House Farms, Forbidden Flowers a Mama Sue. Společnost zahájila činnost v roce 2015.

12. Columbia Care Inc. (OTC:CCHWF)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 207,587 milionů USD

Columbia Care Inc. (OTC:CCHWF) je přední výrobce a poskytovatel produktů na bázi konopí se sídlem ve Spojených státech. Od svého založení v roce 2012 se Columbia Care Inc. (OTC:CCHWF) zabývá pěstováním, výrobou a distribucí vysoce kvalitních produktů z konopí na lékařské bázi. To přímo přispívá k její pozici dvanácté největší marihuanové společnosti na světě. Mezi významné produkty patří květiny, poživatiny, oleje a tablety pod těmito značkami: Seed & Strain, Triple Seven, Hedy a Amber. Společnost v současné době zaměstnává 2 505 zaměstnanců.

11. Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 286,599 milionů USD

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC) je výrobce léků se sídlem v Kanadě. Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC) vyrábí, distribuuje a prodává konopí a produkty na bázi konopí. Společnost poskytuje produkty pro dospělé a rekreační produkty v Německu, Kanadě a Spojených státech. S rozsáhlým portfoliem značek je Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC) jedenáctou největší marihuanovou společností na světě. Společnost v současné době zaměstnává 1621 zaměstnanců.

10. SNDL Inc. (NASDAQ:SNDL)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 390,896 milionů USD

SNDL Inc. (NASDAQ:SNDL) je zemědělská společnost zabývající se konopím v Kanadě. SNDL Inc. (NASDAQ:SNDL) se specializuje na produkci kmenů konopí pomocí zahradnických technik a slouží čtyřem segmentům: Maloobchod s lihovinami, Maloobchod s konopím, Provoz s konopím a Investice. Společnost je známá používáním inovativních a udržitelných postupů pro pěstování a zpracování konopí. Po vstupu na rekreační trh nyní společnost nabízí a distribuuje pre-rolly a vapes pod těmito značkami: Top Leaf, Sundial Cannabis, Palmetto a Grasslands. Společnost je desátou největší marihuanovou společností na světě a od svého založení v roce 2006 je domovem 2607 zaměstnanců.

9. TerrAscend Corp. (OTC:TSNDF)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 498,327 milionů USD

TerrAscend Corp. (OTC:TSNDF) je výrobce léků se sídlem v Kanadě. TerrAscend Corp. (OTC:TSNDF) se specializuje na pěstování, zpracování a prodej produktů z konopí pro dospělé a léčebné účely. TerrAscend Corp. (OTC:TSNDF) působící pod značkou Apothecarium nejen vlastní řadu maloobchodních výdejen, ale také různé synergie v Kalifornii, Pensylvánii a New Jersey. Společnost byla založena v roce 2017 a v současné době zaměstnává 972 zaměstnanců.

8. Cresco Labs Inc. (OTC:CRLBF)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 501,748 milionů USD

Cresco Labs Inc. (OTC:CRLBF) je výrobce léků se sídlem ve Spojených státech. Cresco Labs Inc. (OTC:CRLBF) se zabývá pěstováním, výrobou a maloobchodním prodejem léčebného konopí. Od svého založení v roce 1990 v Chicagu společnost nabízí několik produktů pod značkou Cresco, včetně hodnotných vozíků, vape per, květin, popcornu, koktejlů a předrolí. Široká škála produktů přispívá k tomu, že se společnost řadí mezi osmou největší marihuanovou společnost na světě. Společnost v současné době zaměstnává 3200 zaměstnanců.

7. Syqe Medical

Odhadovaná hodnota: 650 milionů $

Syqe Medical se specializuje na výrobu inovativní medicíny s využitím konopí. Inhalátor Syqe Medical je první regulovaný inhalátor na bázi konopí na světě. Společnost se sídlem v Izraeli má být získána společností Philip Morris International Inc. (NYSE:PM) za odhadovanou hodnotu 650 milionů USD. Syqe Medical je na sedmém místě mezi největšími společnostmi zabývajícími se marihuanou na světě. 

6. Cronos Group Inc. (NASDAQ:CRON)

Tržní kapitalizace k 25. červenci 2023: 704,51 milionu USD 

Cronos Group Inc. (NASDAQ:CRON) je výrobce léků se sídlem v Kanadě. Cronos Group Inc. (NASDAQ:CRON) je šestou největší marihuanovou společností na světě, která prodává konopné produkty pro dospělé a pro lékařské použití. Některé z pozoruhodných produktů zahrnují předvalky, poživatiny, koncentráty a výtažky z konopí. Cronos Group Inc. (NASDAQ:CRON) se zabývá pěstováním, výrobou a marketingem konopí a produktů na bázi konopí pro léčebné účely po celých Spojených státech pod značkou Lord Jones. Společnost v současné době zaměstnává 447 zaměstnanců.

Pro investory, kteří chtějí zvýšit svou expozici marihuanovému průmyslu, mezi některé životaschopné možnosti, které je třeba zvážit, patří Curaleaf Holdings (OTC:CURLF), Tilray Brands Inc (NASDAQ:TLRY) a Green Thumb Industries (OTC:GTBIF).

Zdroj: Yahoo.Finance.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa