Philip Morris získává vývojáře konopných inhalátorů až za 650 milionů dolarů

Philip Morris získává vývojáře konopných inhalátorů až za 650 milionů dolarů

Hlavním produktem izraelské společnosti je inhalátor s odměřenými dávkami pro léčbu bolesti pomocí léčebného konopí.

Philip Morris, mezinárodní tabákový gigant, získává izraelskou společnost Syqe Medical v dohodě, která by mohla dosáhnout 650 milionů dolarů, zjistil Calcalist. Hlavním produktem společnosti Syqe je inhalátor s odměřenými dávkami pro léčbu bolesti pomocí léčebného konopí.

Dohoda se skládá z několika milníků. Philip Morris zpočátku investuje 120 milionů dolarů na podporu procesu získání souhlasu FDA pro inhalátor Syqe. Pokud po absolvování klinických zkoušek obdrží souhlas, Philip Morris přistoupí k nákupu všech akcií izraelské společnosti za 650 milionů dolarů.

Transakce bude provedena prostřednictvím dceřiné společnosti Philip Morris Vectura, která se specializuje na oblast inhalátorů. Philip Morris dříve získal britskou společnost za jednu miliardu liber v roce 2021 jako součást své strategie přechodu na nekuřácké kouření.

Philip Morris dříve v roce 2016 investoval 20 milionů dolarů do Syqe.

Konopný inhalátor Syqe

Akvizice společnosti Syqe představuje jednu z největších transakcí v oblasti izraelských lékařských technologií za poslední roky. Pokud bude dosaženo ocenění 650 milionů dolarů, Syqe se stane jednou z deseti největších konopných společností na světě a připojí se k řadám Tilray a Aurora.

Tento odchod je velmi významný pro všechny investory Syqe, vzhledem k tomu, že celkové investice do společnosti k dnešnímu dni dosahují pouze 80 milionů dolarů. Zakladatel a generální ředitel společnosti, Perry Davidson, drží relativně velký podíl ve společnosti přes 10 %, s dalšími investory včetně OurCrowd, bývalých zakladatelů Retalix Barryho Shakeda a Briana Coopera, GlenRock, investiční firmy Leona Recanatiho, Shavit Capital a Bank Discount. .

Společnost Syqe, založená v roce 2011 Davidsonem, který stále působí jako generální ředitel, vlastní přibližně 120 patentů vyplývajících z více než osmiletého vývoje. Hlavní inovací v inhalátoru Syqe je použití surového květenství rostliny konopí, nikoli jejích zpracovaných produktů, a možnost odměřit přesnou dávku určenou pro pacienta.

ČTĚTE TAKÉ: Forbes.com: Philip Morris koupí izraelskou společnost na inhalování konopí Syqe Medical až za 650 milionů dolarů

V současné době více než 80 % konzumentů léčebného konopí používá produkty ke kouření a vapingu, což vede k potenciálnímu předávkování. Inhalátor Syqe poskytuje úlevu, aniž by způsoboval psychoaktivní účinky nadměrného dávkování.

Od této chvíle je inhalátor Syqe dostupný v Izraeli a Austrálii, což jsou relativně malé trhy. Například izraelský trh se odhaduje na pouhých 100 milionů šekelů (přibližně 27,5 milionu USD) ročně a slouží přibližně 50 000 pacientů s léčebným konopím.

V minulosti byly inhalátory prodávány a distribuovány prostřednictvím izraelské farmaceutické společnosti Teva, ale nedávno se Syqe rozhodl pro nezávislý marketing a podepsal dohody o spolupráci s ministerstvem obrany a Meuhedet HMO.

Primárním cílovým trhem společnosti Syqe je mimo Izrael, přičemž rozhodujícím milníkem je její schvalovací proces FDA ve Spojených státech. Odborné znalosti společnosti Philip Morris prostřednictvím společnosti Vectura budou zásadní pro získání tohoto schválení. Pokud bude úspěšná, Syqe bude první společností na světě, která získá schválení FDA pro použití květenství surového konopí jako lék.

Philip Morris, známý svou značkou Marlboro, je jedním z největších výrobců cigaret na světě, jehož hodnota na Wall Street je 154 miliard dolarů. Jeho cílem je znovu se objevit uprostřed klesající popularity tradičních cigaret, přičemž více než třetina jejích příjmů nyní pochází z bezdýmných produktů, včetně elektronické cigarety iQOS.

Před několika lety společnost Philip Morris zahájila strategii „za nikotinem“ a rozšířila svůj sortiment o rostlinné látky, jako je heřmánek a fenykl, a také o pomůcky pro spánek a relaxaci. Trh s konopím je i přes nedávné změny na trhu stále považován za potenciální motor růstu pro tabákové společnosti.

Podle Philip Morris má trh s léčebným konopím hodnotu 24 miliard dolarů s ročním tempem růstu 15 % do roku 2030. Wellness trh, který zahrnuje sedativa na bázi konopí a pomůcky na spaní, se odhaduje na další 4 miliardy dolarů s tempem růstu 8 %. Syqe se odmítl vyjádřit.

Zdroj|: 420Intel.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa