Statnews.com: Konopný průmysl omezuje své lobbování ve Washingtonu

Statnews.com: Konopný průmysl omezuje své lobbování ve Washingtonu

WASHINGTON – Konopný průmysl dramaticky omezuje svou přítomnost ve Washingtonu.

Curaleaf, jedna z největších společností zabývající se konopím na světě, utratila v první polovině roku 2023 téměř o 40 % méně na lobbing než na vrcholu v roce 2019. Jiné jako Columbia Care a Pax Labs se zbavily celých svých lobbistických týmů. Ze čtyř hlavních koalic konopného průmyslu, které prosazovaly federální legalizaci marihuany nejdéle, jedna zaznamenala snížení příjmů na polovinu; dvě další vypadají, že se úplně složily. Společně jejich výdaje na advokacii klesly o více než 50 % od roku 2019, tedy v době, kdy federální lobbování za marihuanu vrcholilo.

Stažení je nejjasnějším signálem turbulencí, kterým čelí konopný průmysl. Konopné společnosti přicházejí o peníze , i když je akceptace marihuany vyšší než kdykoli předtím. Finanční potíže jsou z velké části důsledkem toho, že konopí zůstává ilegální na federální úrovni. Výsledkem je, že konopné společnosti nemají nárok na daňové úlevy a často nemají ani přístup k podnikatelským půjčkám nebo otevření bankovních účtů.

„Krutou ironií je, že podniky jsou nuceny omezovat své výdaje na vládní vztahy, když ve skutečnosti je advokacie to, co je potřeba k tomu, aby odvětví skutečně uspělo,“ řekl Aaron Smith, spoluzakladatel a generální ředitel lobbingu. skupina National Cannabis Industry Association.

Zastánci tvrdí, že exodus je předčasný – a potenciální umíráček dosavadnímu pokroku tohoto odvětví ve Washingtonu. Zatímco Kongresu se zatím nepodařilo schválit zásadní zákon o konopí, republikáni i demokraté v Kongresu zavedli legislativu k federální legalizaci drogy. Loni v červenci dokonce vůdce senátní většiny Chuck Schumer představil svou vlastní legislativu na federální dekriminalizaci marihuany . Ostře sledovaný návrh zákona, který má konopným společnostem usnadnit získání bankovních účtů, má také více než 100 spolusponzorů a letos již prošel slyšením v Senátu; Sněmovnou prošel celkem sedmkrát.

„Pokud by nezískali vítězství s lobbisty, jak dosáhnou vítězství bez nich?“ zeptal se Don Murphy, nezávislý lobbista zabývající se konopným bankovnictvím, který dříve lobboval za advokační organizaci Marihuana Policy Project . „Je to jako opustit hru ve třetí čtvrtině.“

Některé z lobbistických snah převzala nová koalice, která utrácí velké prostředky v naději, že přepracuje strategii konopného průmyslu na Capitol Hill: US Cannabis Council. Tato skupina vznikla v roce 2021 s cílem sjednotit poselství konopného průmyslu na Capitol Hill. V minulém čtvrtletí utratila 150 000 dolarů za lobbování a očekává se, že v nadcházejících měsících utratí tolik nebo více, podle mluvčího. Skupina také spustila super PAC věnovaný reformě konopí.

„Chceme být velkou stanovou organizací,“ řekl David Culver, hlavní viceprezident skupiny pro veřejné záležitosti. „Každý si uvědomuje, že pokud budeme mít jedinečný a jednotný hlas v oboru… budeme mít mnohem větší úspěch.“

I když všechny společnosti mají nárok na členství v nové skupině, musí podle webových stránek skupiny přispět alespoň 10 000 $ ročně, aby měly nárok na místo v představenstvu.

To znamená, že vedení skupiny sestává téměř výhradně z velkých konopných společností, známých jako multistátní operátoři, a dalších národních společností, jako jsou softwarové a balicí společnosti.

Další lobbistická skupina, Americká obchodní asociace pro konopí a konopí, která začala formálně lobbovat na konci roku 2019, ale na Capitol Hill se držela relativně nízko, v posledních měsících také mírně zvýšila svůj lobbing. Skupina letos zatím utratila 50 000 dolarů za lobbing. V roce 2022 utratila za celý rok lobbování celkem 50 000 dolarů.

V první polovině roku 2019 ve Washingtonu lobovaly za konopí čtyři hlavní národní obchodní asociace: Cannabis Trade Federation, Global Alliance for Cannabis Commerce, National Cannabis Industry Association a National Cannabis Roundtable. Zdá se, že první dva v tomto seznamu se úplně složily; lídři nereagovali na žádosti o komentář od STAT.

Národní asociace konopného průmyslu mezitím dramaticky snížila své výdaje na federální lobbing uprostřed svých vlastních finančních potíží. A čtvrtá skupina, Národní kulatý stůl pro konopí, který zastupuje některé z největších konopných společností v zemi a jako spolupředseda počítá bývalého předsedu Sněmovny reprezentantů Johna Boehnera, udržuje své výdaje na lobování relativně stabilní.

Každý zdroj, se kterým STAT hovořil, uznal, že konopný průmysl utrácí méně za lobbování v Capitol Hill než v předchozích letech, ale někteří tvrdili, že průmysl také pečlivěji vylepšuje svou lobbistickou strategii.

„Společnosti mohou utrácet méně, ale způsob, jakým si myslím, že společnosti včetně té naší, utrácejí více pragmaticky a je mnohem více zaměřený,“ řekl Adam Goers, senior viceprezident pro korporátní záležitosti společnosti Columbia Care, která provozuje výdejny konopí ve více zemích. než tucet států. Goersova společnost nedávno propustila své dvě externí lobbistické firmy, ale právě zpovídá nové lobbisty, řekl. Připojilo se také k americké Cannabis Council.

Lobbingová skupina, která výslovně zastupuje malé konopné společnosti, se mezitím v posledních měsících potýká s obzvláště tvrdými problémy a byla nucena dramaticky omezit své lobování kvůli rychlému poklesu počtu členů.

V roce 2019 se tato skupina, National Cannabis Industry Association, mohla pochlubit téměř 2 000 členy. Od té doby se tento počet snížil na polovinu. V důsledku toho byly provozní příjmy organizace v roce 2021 pouhých 1,9 milionu dolarů, což je méně než polovina ze 4 milionů dolarů, se kterými pracovala v roce 2019. Organizace také prošla dvěma koly propouštění, která zasáhla nejvyšší příčky organizace včetně jejích provozní ředitel.

Skupina nyní zaměstnává pouze šest zaměstnanců na plný úvazek; jen jeden je registrovaný lobbista. Podle nedávno zveřejněných federálních informací skupina letos utratila 100 000 dolarů za lobbing. V prvních šesti měsících roku 2019 utratila 285 000 dolarů na lobbing.

„Byla to skoro poslední věc,“ řekl Smith o lobbistické operaci NCIA. „Udělali jsme škrty ve všech částech organizace.“

Zdroj: www.statnews.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa