HAZE – nejpěstovanější a nejproslulejší genetika

HAZE – nejpěstovanější a nejproslulejší genetika

Haze je pravděpodobně nejpěstovanější a nejproslulejší 100% sativa hybrid na celém světě. Jeho počátky sahají do počátku 70. let 20. století v oblasti Santa Cruz v Kalifornii (USA). Během této doby dva bratři známí jako „Haze Brothers“ (R. Haze a J. Haze) pěstovali a křížili různé linie konopí pomocí semen. z nejlepších importovaných sativových kmenů, většinou nabízených jejich přítelem a sousedem Samem „The Skunkman“ . Všechno to začalo hybridem mezi sativou landrace z Mexika a jinou landrace z Kolumbie. O rok později byly nejlepší samice vybrané z tohoto hybridu zkříženy s kmenem landrace z jižní Indie. Nakonec bylo samičí potomstvo tohoto nového křížence opět zkříženo se samcem landrace z Thajska.

Haze je tedy 100% Sativa hybrid rostlin konopí z Mexika, Kolumbie, Indie a Thajska.  Zpočátku nebyl Haze příliš stabilní a vykazoval mnoho různých fenotypů. Nejznámější byl slavný „ Purple Haze “, fenomén s kolumbijskou dominancí. Purple Haze se stal nejvýkonnějším a nejkrásnějším kmenem Haze na trhu, ale zároveň se stal také nejdražším. Sam ?The Skunkman?  vzal některá semena od Haze Brothers  do Nizozemska v roce 1976, mezi nimi i Original Haze . Na začátku 80. let překonal Atlantik a nakonec se přestěhoval do Holandska, kde prodával svá semínka pod značkou Cultivator’s Choice.

Original Haze (Haze Brothers) | Weedmaps.com

The Haze má silné aroma koření s lehkými podtóny popáleného a santalového dřeva a citrónovou dochutí, kterou poskytuje genetika z Thajska. Navozuje silný, povznášející a psychedelický efekt , neuvěřitelně jasný, energizující a velmi dlouhotrvající. Vzhledem k tomu, že jde o 100% kmen Sativa, bylo obtížné jej pěstovat uvnitř . Období květu bylo velmi dlouhé (více než 16 týdnů) a rostliny rostly příliš bujně a brzy dosáhly značné velikosti, která je obtížně ovladatelná ve vnitřních pěstírnách. Haze byl poté křížen s kmeny Indica, aby se přizpůsobil vnitřnímu prostředí. Sam The Skunkman  vyvinul několik hybridů, jako je například Haze/Skunk nebo Indian Haze, které lze nalézt v SeedsMan’s katalog. Mladý Australan-Nizozemec jménem Neville Schoenmakers (v té době majitel obchodu „The Seed Bank“, dnes známého jako  Sensi Seeds Bank ) získal pár semínek čistého Haze. Vybral dvě vynikající samčí rostliny a nazval je „A“ a „C“ a také samici jménem „B“. Poté také vyvinul několik křížení s některými kmeny Indica, čímž vytvořil nové  hybridy Haze  , které měly okamžitý úspěch na trhu.

Haze kmeny

Ze všech těchto nových hybridů Haze byl nejpozoruhodnější  Northern Lights 5 x Haze , který vyhrál první ročník High Times Cannabis Cup v roce 1988. NL#5 byla v té době pravděpodobně nejlepší samičí rostlinou Indica na trhu. . Tento hybrid 50% Indica – 50% Sativa je tedy dodnes velmi ceněným kmenem. Dále Neville vytvořil další kmeny založené na Haze, jako je legendární  Silver Haze pro Sensi Seeds. Brzy poté, spolu se svým přítelem Shantibabou , opustil Sensi Seeds, aby se připojil ke Greenhouse Seeds . Sensi Seeds vyšlechtili několik Haze hybridů, jako je například slavná odrůda Jack Herer, který byl vyvinut na poctu slavnému americkému aktivistovi (RIP). Neville a Shantibaba také vytvořili široký venkovní výběr 1 000 rostlin NL#5/Haze. Vybrali 2 skvělé samice a zkřížili je se stejným samcem Skunk/Haze, čímž vytvořili mnohonásobně oceněné  Super Silver Haze a Mango Haze. Jack Herer, Super Silver Haze a Mango Haze jsou hybridy genetiky Haze, Skunk#1 a NL#5 , možná tři nejlepší hybridy dostupné na trhu. Super Silver Haze měl obrovský úspěch a vyhrál High Time Cannabis Cup v roce 1998 a 1999. Neville se pak rozhodl vytvořit nový hybrid s více  Haze rysy:  poté zkřížil svou nejlepší samičí rostlinu, NL#5 x Haze „A“, se svým „C“ Haze samcem a vytvořil slavný „Neville’s Haze “, 75% Haze hybrid, který se nedoporučuje pro začínající kuřáky kvůli jeho extrémní psychedelické síle.

Amnesia Haze je další slavný kmen konopí založený na genetice Haze, který pravděpodobně pocházel z výběru Super Silver Haze. Chovatel Soma – z Holandska – choval samce G13/Haze, který byl nalezen v balení semen obdržené od Nevilla. Vyklíčilo pouze jedno semínko, takže měl štěstí, že získal tak kvalitního samce. Neville a Shantibaba opustili GreenHouse Seeds v roce 1998, aby se přihlásili do Mr Nice Seeds , kde pokračovali ve vývoji nových Haze hybridů. GreenHouse pokračoval ve šlechtění nových linií Haze, jako jsou Arjan Haze #1, #2 a #3, Arjan Ultra Haze, NL5/Haze Mist, Strawberry Haze nebo slavný  Super Lemon Haze .

V té době chovatel v  Ace Seeds navrhl vytvoření velmi čistého kmene Haze zvaného Old Timer?s Haze . Vzhledem k tomu, že tento kmen nebyl nikdy křížen s rostlinou Indica, zachovává si čistý genofond Sativa, což je něco, co znalci Sativa vysoce oceňují. Purple Haze  od Positronics také stojí za zmínku v tomto článku, velkolepá rostlina s dominancí Haze.

Kmeny konopí s alespoň 50 % genů Haze:

Dutch Haze , Super Haze a Brainstorm (Dutch Passion), Mako Haze (Kiwi Seeds), G13/Haze (Barney’s Farm), Cannalope Haze (DNA), La Niña (pan Nice), DelaHaze (Paradise Seeds), Dhaze ( Semena Vulkania), Nevilles Haze Hybrid (ženská semínka), Moby Dick #1, #2 a Super Silver (Dinafem), Y Griega (Medical Seeds), Super Silver Bilbao (Genehtik), Botafumeiros (Sweet Seeds) a nakonec  Amnesika od Philosopher Seeds . Následující odrůdy také obsahují velký podíl genetiky Haze: Buddha Haze (Big Buddha), Royale Haze, Cloud #9 a Super Critical Haze (Dinafem), Purple Haze #1, Claustrum a Cum Laude (Positronics Seeds), Llimonet Haze (Elite Seeds), Jack Rozparovač(Subcool/TGA), Jack Flash (Sensi Seeds), Guanábana, Wombat a Santa Muerte (Blin Burn Seeds), aniž bychom zapomněli na  Easy Haze od Philosopher Seeds.

Haze genetika

jméno „Haze“ získalo takovou slávu, že se stalo obecným pojmem pro hovořit o vysoce kvalitních hybridech Cannabis Sativa, i když ve skutečnosti neobsahují genetiku Haze. Řeč je o kmenech jako  Bangi Haze (Ace Seeds), Tasman Haze (Kiwi Seeds) nebo  Utopia Haze (Barney’s Farm). Haze se stal referencí pro kvalitní hybridy Sativa na konopné scéně a dnes najdeme doslova desítky hybridů vyvinuté z této úžasné genetiky. Jeho intenzivní cerebrální účinek a nezaměnitelná chuť z něj udělaly opravdového favorita mezi milovníky Sativy. Pěkné kouření!

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa