Německo: Rozhovor s Cantourage, producentem a distributorem Cannabis

Německo: Rozhovor s Cantourage, producentem a distributorem Cannabis

Legální Cannabis v Německu je hotová věc. Německá Cannabis naděje Cantourage loni zběsile na burze nastartovala a…? Pro nadcházející čtvrtletí očekávají Berlíňané vysoký až dvouciferný nárůst tržeb. Philip Schetter, generální ředitel Cantourage, v rozhovoru hovoří o jedinečných obchodních nabídkách pro svou společnost. Vysvětluje, proč bude konopí brzy stejně snadno dostupné v lékárnách jako Ibuprofen a proč domácí zahrádkáři nemusí být nutně konkurencí pro Cantourage. Také, jakou chybu neudělají kanadské konopné společnosti Cantourage.

Obchodní model a jedinečné prodejní nabídky

Kapitalerhoehungen.de: „Konopí je v Německu uznáváno jako lék již několik let. Kromě pacientů s bolestí nyní konopné květy pod lékařským dohledem užívají také lidé s Parkinsonovou chorobou, chronickými zánětlivými onemocněními nebo duševními chorobami. Společnost Cantourage dováží Cannabis a používá ho v Německu k výrobě lékařských produktů vč. prodeje je velkoobchodům nebo přímo lékárnám.

Cantourage dováží Cannabis od pěstitelů z celého světa. Používáme jej k výrobě lékařských produktů nejen v Německu ale i v Evropě. Většina našich konkurentů se specializuje pouze na prodej květů. Jsme výrobci a distributoři léčiv a pokrýváme tak velmi důležitý krok v hodnotovém řetězci a to zejména v konopném průmyslu. To nám také umožňuje prezentovat i jiné produktové portfolio než naši konkurenti v oblasti květů Cannabis.

Máme více než šedesát pěstitelských partnerů z osmnácti zemí. Toto široké produktové portfolio pokrývá různé potřeby pacientů. V souvislosti s konopnou terapií je důležité vědět, že interakce různých účinných látek v květu má na pacienty individuální účinky. Pokrýváme velmi, velmi široké spektrum a kromě levných přípravků nabízíme také květy konopí, které jsou vnímány jako obzvláště kvalitní, protože se používají speciální pěstitelské techniky, které vedou ke speciálním květinám se speciálním efektem. To nám umožňuje uspokojit komplexní poptávku po konopných produktech. To je v Evropě unikát.

Světový trh s konopím

Kapitalerhoehungen.de: „Proč vůbec dovážíte Cannabis? Neroste rostlina velmi rychle a nezávisle na lokalitě?“

Než jsem se stal generálním ředitelem Cantourage, pracoval jsem pro velkou společnost zabývající se konopím. Tehdy se nám podařilo vyhrát výběrové řízení od spolkové vlády na produkci Cannabis v Německu. Z této zkušenosti vím, jak velké jsou v Německu regulační překážky. Kromě toho existují potřeby na energii, které vznikají, když pěstujete Cannabis „In-Door“ v rámci těchto regulačních pravidel – potřebuje mimo jiné umělé světlo a také chladicí a odvlhčovací systémy. Jiné země mají prostě lepší podmínky pro pěstování. V některých z těchto zemí, například v Kanadě, již také existují rozsáhlé zkušenosti s pěstováním konopí, které pak někdy mohou vést k lepším produktům a výnosům.

Konec kriminalizace Cannabis, není to startovní signál?

Kapitalerhoehungen.de: „Díky poskytovatelům digitálních lékařských služeb odpadly technické překážky v přístupu k léčebnému konopí. Cannabis nyní již brzy nebude považován za narkotikum, což by mělo zjednodušit předepisování a užívání. Podle vašeho názoru to způsobuje rostoucí poptávku po léčebné konopí?“

Před rokem 2017 bylo konopí v Německu dostupné pouze se zvláštním povolením. V té době bylo v Německu jen několik stovek pacientů. Po roce 2017 bylo pro pacienty obtížné vůbec najít lékaře, který by jim konopí předepisoval, přestože bariéry v tom výrazně poklesly. V zásadě lze konopí předepisovat na mnoho indikací. V praxi však status narkotika zajistil, že mnoho lékařů a lékárníků zůstává skeptických – také kvůli zvláštnímu požadavku na dokumentaci. Digitální poskytovatelé, kteří nabízejí konopnou terapii prostřednictvím telemedicíny, však nyní našli nápravu. Lékař posoudí indikaci, vybere vhodné preparáty a předepíše je. Digitální procesy usnadňují komplexní proces co nejvíce všem zúčastněným.

Předpokládáme, že ztráta statusu narkotika přesto vyvolá další růstové efekty. Za prvé, konopí je přítomno v médiích a za druhé, více praktických lékařů nyní pravděpodobně zvažuje terapii a svým pacientům konopí navrhuje. Poté, co bylo konopí zmiňováno stejným dechem jako silné léky proti bolesti na bázi opia v regulačních termínech, mohlo by brzy získat stejný právní status jako ibuprofen 600. Tento přípravek předepisují lékaři a je vydáván denně v lékárnách na předpis. Vzhledem k tomu, že konopí pomáhá mnoha pacientům s různými indikacemi, pravděpodobně jej vyzkouší více pacientů, jakmile jeho status narkotika skončí. V minulosti tomu tak bylo i na jiných trzích, které byly mezitím liberalizovány, například v Kanadě.

Cesty k vytouženému Cannabis receptu

Kapitalerhoehungen.de: „Stanou se nyní nabídky telemedicíny zastaralými?“

V zásadě může Cannabis předepisovat každý lékař, který není zubař. Mnoho lékařů však konopné přípravky příliš nezná. Když telemedicína nabízí práci s kvalifikovanými lékaři, kteří pacientům důkladně radí a vybírají vhodné produkty, nabízí to něco navíc, přidanou hodnotu. Stejný systém jako telemedicína je nezávisle naprosto zcela funkční systém i pro Cannabis.

Důsledky legalizace a vliv pěstování jednotlivců na lékařský trh?

Kapitalerhoehungen.de: „Plány federální vlády na liberalizaci rekreačního užívání také postupují. Pokud bude v budoucnu každému občanovi staršímu 18 let umožněno, aby si sám pěstoval tři rostliny konopí, nepoškodí to vaše obchodní plány a nebude to také kanibalizovat na prodeji v odvětví léčebného konopí?“

Současné plány federální vlády počítají s legalizací v několika krocích. Kromě samopěstování, které není zaručeným úspěchem, by měly existovat společenské kluby, ve kterých by se Cannabis pěstoval pro všechny členy klubu. Počet členů v těchto klubech je omezený. Velkosériová výroba, která je levná, nepřipadá v úvahu. Kromě toho je složité pěstovat četné kmeny, na kterých jsou pacienti s konopím často závislí. Kromě toho by specializovaným výdejnám v modelových regionech mělo být povoleno prodávat Cannabis po dobu pěti let. V tuto chvíli bedlivě sledujeme další vývoj. Záleží na konkrétních rámcových podmínkách, zda se zapojení do modelových regionů vyplatí či nikoliv. 

Rozhoduje kvalita

Kapitalerhoehungen.de: „Kvalita jako klíčové slovo: jak se vaše produkty liší od domácího konopí?“

Cannabis je komplexní rostlina, která vyžaduje vysokou úroveň odbornosti a nadšení ze strany šlechtitelů a producentů. Pokud doma nemáte moc dobrou ruku s rostlinami na parapetu, nevypěstujete si ani kvalitní konopí. Naše produkty jsou laboratorně testovány, udáváme přesnou koncentraci účinné látky a dodržujeme velmi nízké limitní hodnoty pro zbytky plísní nebo hnojiv. Výsledkem je léčivý přípravek, který má v kombinaci s nízkoemisní vaporizací málo vedlejších účinků.

Závod pro modelové regiony?

Kapitalerhoehungen.de: „Opět k plánovaným modelovým regionům. Nejste nuceni se tam umístit, protože jinak by to udělala konkurence?“

Na přesný regulační rámec si musíme počkat. Pokud, jako u srovnatelných modelových regionů v jiných zemích, musí celý řetězec přidané hodnoty ležet v modelovém regionu, šance na ziskový byznys se výrazně zmenšují. Nemyslím si, že se průmysl dostane do nálady zlaté horečky a vrhne se do modelových regionů. Závazek sice vyloučit nemůžeme, ale záleží na rámcových podmínkách. Chceme regulační rámec, který bude přínosem pro pacienty a uživatele a který jasně stanoví jasné rámcové podmínky pro společnosti jako Cantourage. Cannabis musí zůstat regulovaným produktem i po úplné legalizaci. I kdyby došlo zítra k úplné legalizaci, díky našim obchodním vztahům a široké škále produktů bychom měli ideální pozici, abychom z toho mohli těžit. Můžeme tedy v klidu počkat, jak bude vypadat budoucí legislativa, a vyvodit z ní ty nejlepší závěry.

Hnací síly růstu do budoucnosti?

Kapitalerhoehungen.de: „Očekáváte v roce 2023 dvouciferný nárůst tržeb. Můžete nastínit, jaké přesně jsou hnací síly růstu vašeho podnikání?“

Přestože již máme dobrou pozici a nabízíme širokou škálu produktů z konopí, naši pěstitelští partneři neustále přinášejí na trh nové odrůdy . Podepsali jsme již mnoho smluv a postupně přidáváme do našeho portfolia další produkty. Vzhledem k tomu, že pacienti čas od času mění sloučeniny, inovacím vždy získávají okamžitou pozornost uživatelů konopí. Široký sortiment a naše inovace zajišťují, že můžeme neúměrně růst na trzích, které stejně rostou. Týká se to například Německa a Velké Británie. Růst v rámci Evropy je pro nás také důležitý. Teprve nedávno jsme udělali důležitý krok do Rakouska, kde můžeme nabídnout naše řešení Dronabinol.

Financování

Kapitalerhoehungen.de: „Umíte si představit získání nového kapitálu. Můžete nám říci, do kterých oblastí chcete investovat?“

Skutečně zkoumáme možnosti rozšíření nebo prohloubení našeho hodnotového řetězce. Při zahájení konopné terapie stále hraje rozhodující roli kontakt mezi pacienty a zdravotníky. Zde vidíme perspektivně doplnění naší stávající nabídky. Kromě toho se s růstem podniku zvyšuje potřeba provozního kapitálu. Doufáme, že nám to zajistí ještě lepší pozici na trhu, abychom mohli rychleji reagovat na určité požadavky – například při nedostatku na trhu nebo při prudkém nárůstu poptávky. Kapitálové opatření nepřesáhne vyšší jednocifernou milionovou částku. 

CANTOURAGE – Evropské zásoby konopí?

Kapitalerhoehungen.de: „Existují v průběhu navyšování kapitálu nějaké plány na změnu vaší vlastnické struktury? Volné obchodování je v současnosti poměrně nízké…“

Ano. Také bychom rádi viděli více likvidity v akciích . Většina akcií je stále v rukou managementu nebo klíčových akcionářů. Všichni věříme, že akcie zdaleka nedosáhly svého potenciálu, a proto zůstáváme na palubě. Ale také si uvědomujeme, že Cantourage potřebuje do budoucna více akcionářů. Cantourage je rostoucí společnost s nízkými náklady a dobrou pozicí na trhu – náš růst tržeb ve vysokých dvouciferných číslech to jasně ukazuje. Přidejte k tomu potenciál trhu s konopím. Jak velký je tento trh ve kterých je ilegálnost aktuální, nikdo na ni nedokáže přesně určit. Kromě toho existuje vědecky prokázaný lékařský přínos v různých klinických obrazech. Z našeho pohledu tato smíšená situace pravděpodobně přinese pozitivní překvapení a umožní právnímu trhu rychlý růst s postupující liberalizací. Cantourage má perfektní pozici, aby toho využil.

Kapitalerhoehungen.de: „Děkuji za rozhovor. „

Zdroj: www.kapitalerhoehungen.de/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa